i3-12100F vs R5900X

kozmikkibrit

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, forumda yeniyim hatalarım olursa kusura bakmayın. Halihazırda i5-4590 işlemci 16 GB 1600 MHz RAM ve yeni aldıgım RX 6600 ekran kartı olan bir sistemim var. Biliyorsunuzdur Squad diye bir oyun var (50 vs 50 oynanan bir askeri simülasyon oyunu) fakat bu sistemle oynadığım zaman oyunda düşük FPS ve bazen takılma sorunları yasıyorum... Biraz araştırıp Reddit gibi birkaç yerde okudum şeylere göre Squad ve birçok oyun için işlemcinin tek çekirdek performansının oyun kalitesi için daha önemli bir etken oldugunu gördüm.

www.cpubenchmark.net
PassMark CPU benchmarks - Single thread performance.
https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

Linkteki listede i3-12100F tek çekirdek performansında AMD Ryzen 9 5900X gibi işlemcileri geride bırakmıs. 5900X in daha iyi bir CPU oldugunu elbet biliyorum aslında niyetim kıyaslamak degil fakat aklıma takılan birkaç soru var. i3-12100Fli bir sistem kursam ciddi anlamda FPS artısı yaşar mıyım? Ve bu tarz tek çekirdek performansı ön planda olan oyunlarda i3-12100F gibi ucuz bir işlemci Ryzen 5900X gibi daha pahalı işlemcileri geride bırakabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video ne kadar doğrudur bilmiyorum ama i3-12100F gibi 1800 TL civarında olan bir işlemci Ryzen 9 5900X gibi 8 bin TL bandında olan bir işlemci ile neredeyse aynı performansı sunuyor bu gerçekten mümkün mü? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun performansı vermekle, bütün her şeyde iyi performans vermesi arasında çok fark var. Mesela 5800X3D şu an oyun tarafında en iyi işlemcidir, bütçe yetiyorsa o alınabilir misal. Ancak oyun amaçlıysa 12100F ciddi artış sağlar evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…