i3 12100F yerine başka işlemci almak mantıklı mı?

DmrhnOzdmr

Centipat
Merhaba, bu yaza doğru bilgisayarımda işlemci değiştirmek istiyorum sistemim.

3060 Dual 8 GB.
ASUS H610M k D4.
i3 12100F.
16 GB RAM (8x2)

Soğutmada problemim yok burst Assassin 120 12400F e geçmeyi düşünüyorum. Bütçede çok sıkıntım yok 13400F de olabilir. Sizce hangisine geçeyim?

Geçiyordan 13400f e geç bence oyun performansı olarak 12400f ile 12100f in o kadar farkı yok

Tavsiyem darboğaz hesaplama yaz tarayıcına oradan bütçene göre olan işlemcileri ekran kartınla dene en iyi sonuç veren en az darboğaz yapan işlemciyi seç tabii bütçenede bak.

O siteler tamamen yanlış gösteriyor dostum.

Ama tavsiyem i3 almaman en az i7 bak düşük nesil darboğaz yapmayanlardan seç dediğim gibi.

i7´ye gerek yok elindeki i3 zaten RTX 3060´a darboğaz yapmaz. En iyi yükseltme i5 13400F olur.

i7´ye gerek yok elindeki i3 zaten RTX 3060´a darboğaz yapmaz. En iyi yükseltme i5 13400F olur.

Önerileriniz için sağ olun fakat aklıma yeni geldi benim kasanın arkasında PSU yerinde ınput 200-240 VAC yazıyor yeterli olur mu yoksa onu değiştirmem gerekiyor mu?

O sitelere kullanıcılar veri giriyor tek siteye bakıp yorum yapmaya gerek yok aynı sonucu karıştırabilir ayrıca i3 ve i5 ofis bilgisayarları için oyun ve performans odaklı değil i7 ve i9 kas gücü yüksek işlemcilerden bence AMD tarafınada bakabilir ayrıca gidiyor i5 alacağına Ryzen 5 5600X alsa daha iyi.

Önerileriniz için sağ olun fakat aklıma yeni geldi benim kasanın arkasında PSU yerinde ınput 200-240 VAC yazıyor yeterli olur mu yoksa onu değiştirmem gerekiyor mu?

Wat kısmına bakacaksın.

Watt değeri önemli 350W-650W gibi gösterir fakat 650 w önerilir.

Ben olsam i5 12600KF alırdım, çoğu oyunda i5 13400F'den daha iyi ve arasında da fiyat farkı çok yok.

i3, i5, i7 ve i9 herhangi bir şeyi ifade etmiyor, o yazılar sadece işlemci serisi. i3 12100F oyun performansında i9 9900K ile karşılaştırıldığı zaman eşit performans veya daha fazla performans verebiliyor ama senin dediğine göre i9 9900K'nın her halükarda daha performanslı olması lazım ama bu iş öyle değil. Intel işlemci değil AMD işlemci al diyorsun ama konu sahibi bununla beraber anakartı da değişmesi gerekecek bu da ekstra para harcamak demek. ( R5 5600X almak pek mantıklı değil bu bilgiyi de vereyim. ) Bu parayı anakarta harcamak yerine Intel soketli anakarta intel işlemci almak için harcarsa daha iyi olur.

Son düzenleme:
İfadeler: G2D
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…