Termal macunu yeniledim ve normalde oyunlarda 70-74 derece olan işlemci anamenüde 80-84 derece gördü bu nasıl olabilir kullandığım macun thermal grease hainziye HY883 bu macun kalitesiz mi? Bana pek muhtemel gelmedi çünkü eski macun tamamen kurumuştu bu macun kalitesiz olsa bile daha soğuk çalışması gerekmez miydi? Görseldeki kadar sıktım acaba az olmuş olabilir mi? (işlemci i3 12100F ve stok fan)
Hocam macun tamamı iki kullanımlıktı geri kalanınıda sıkabilirim stok fanın oturduğunu düşünüyorum gayet sağlamdı birde tekrar macun sürerken bu eskisini silmem lazımmı?
Macunun termal iletkenliği çok düşük, 6.5 W/mk kabul edilebilir bir düzey değil. Özellikle üzerinde harici grafik kartı bulunan bir işlemci için. En az 8.5 W/mk olmasına özen gösterin.
Hocam macun tamamı iki kullanımlıktı geri kalanınıda sıkabilirim stok fanın oturduğunu düşünüyorum gayet sağlamdı birde tekrar macun sürerken bu eskisini silmem lazımmı?
Macunun termal iletkenliği çok düşük, 6.5 W/mk kabul edilebilir bir düzey değil. Özellikle üzerinde harici grafik kartı bulunan bir işlemci için. En az 8.5 W/mk olmasına özen gösterin.