i3 1215U işlemci yazılım için uygun mu?

Emrah Tunç

Femtopat
Daha fazla  
Lise 3 öğrencisiyim yazılım öğrenmek için bir leptop alacam sizce bu özelliklere sahip bir laptop yeterli olur mu?

Intel core i3-1215U
6 çekirdek 10 MB Intel akıllı önbellek
1.10 GHz dinamik frekans
4.4 GHz maksimum frekans
8GB DDR4 ram 256GB SSD
Bellek hızı 2666MHz
Dahili Intel UHD Graphics paylaşımlı ekran kartı
Windows 11 pro
15.6" full HD 1920x1080

Bütçem düşük olduğundan yeterli olur mu emin olamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada bazı hafif oyunlar oynamak da istiyorum oynatır mı?

Son düzenleme:
Lise dönemi için kodlamada çok ileri düzey olmayacağından dolayı her türlü yaparsın bir şeyler. Ama gidip de AI ya da mobil programlama yapamazsın. Yazılım mantığı ve algoritmalar için hesap makinesinde bile bir şeyler çalıştırırsın o derece. Oyun oynatır mı hiç bilmiyorum. Ama kodlamanın başında olan birisi için Pentium bile iş görür yani.

Lise dönemi için kodlamada çok ileri düzey olmayacağından dolayı her türlü yaparsın bir şeyler. Ama gidip de AI ya da mobil programlama yapamazsın. Yazılım mantığı ve algoritmalar için hesap makinesinde bile bir şeyler çalıştırırsın o derece. Oyun oynatır mı hiç bilmiyorum. Ama kodlamanın başında olan birisi için Pentium bile iş görür yani.
Verdiğiniz cevap için teşekkürler.Aklıma birşeyler yattı.

Biz 11. sınıfta Pentium 4 GB RAM'li PC'ler ile öğreniyorduk. Ares olsun aduino olsun hep o PC'ler ile yapıyorduk.
Size o zamanlar o işlemci yetiyordu belki ancak ben 2 yıl kadar kullanacağım için ileride kasma yapmaması benim için önemli.Bir de ben hafif oyunlarda oynamak istiyorum o da var.Size şunu sormak isterim N4020 işlemcisi olan 16GB 512GB laptop mu,yoksa bu saydığım özelliklere sahip leptop mu?Cevaplarsanız sevinirim.

Size o zamanlar o işlemci yetiyordu belki ancak ben 2 yıl kadar kullanacağım için ileride kasma yapmaması benim için önemli. Bir de ben hafif oyunlarda oynamak istiyorum o da var. Size şunu sormak isterim N4020 işlemcisi olan 16 GB 512 GB laptop mu, yoksa bu saydığım özelliklere sahip laptop mu? Cevaplarsanız sevinirim.

Yukarıdaki daha iyidir i3-1215U yani Valorant LoL falan iş görecek düzeyde oynatır.

Estağfirullah kardeşim. Yazılım konusunda bir sorun olursa buradayım. Yazılımcıyım.
Abi sana bir sorum olacak.ben Lenovo bir laptop aldım özellikleri yukarıda var zaten şuan Windows 10 ama ben 11 istiyorum sence yazilim için 11 yapmalı mıyım yoksa 10'da kalsın mı?cevaplarsan çok sevinirim.

Abi sana bir sorum olacak.ben Lenovo bir laptop aldım özellikleri yukarıda var zaten şuan Windows 10 ama ben 11 istiyorum sence yazilim için 11 yapmalı mıyım yoksa 10'da kalsın mı?cevaplarsan çok sevinirim.
Hocam bunu yazdım ama şuan 11 yükleniyor.leptop kasarsa veya ağırlaşırsa format ile yeniden 10'a döndürmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Abi sana bir sorum olacak. Ben Lenovo bir laptop aldım özellikleri yukarıda var zaten şu an Windows 10 ama ben 11 istiyorum sence yazilim için 11 yapmalı mıyım yoksa 10'da kalsın mı? Cevaplarsan çok sevinirim.

Hocam bunu yazdım ama şu an 11 yükleniyor. Laptop kasarsa veya ağırlaşırsa format ile yeniden 10'a döndürmeyi düşünüyorum.

Yazılım için 10 ya da 11'in bir farkı yok. Bildiğim kadarıyla Windows 11'de destekli olup Windows 10'da destekli olmayan bir programlama dili falan yok galiba. Hiç fark etmez yazılım için. Ama donanımına göre Win kurulumu yaparsan daha iyi olur. Donanımdan pek anlamıyorum onu başka bir konu açarak sorabilirsin. Ama yazılım için fark eden olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı