i3 13100F RTX 4060 kombinasyonu yeterli mi?

Beccaria38

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Güncel Sistemim: i3 10100F GT 1030 8x2 3000MHz RAM
Merhaba, günlük kullanımda genelde arkada 'VoiceMeeter Banana' ile 'Chrome' tarayıcı açık olarak Valorant oynuyorum. VoiceMeeter'ın tek başına açık kalması anlık takılma oluşturmuyor ama mesela Chrome ile video izliyorsam oynarken sanki donuyormuş gibi bir hissiyat oluşuyor.
Başlıkta belirttiğim kombinasyonlu bir sistem toplasam benim işimi görür mü? Yine bu takılmaları yaşar mıyım?

@kino

Elden Ring, Baldur's Gate 3, Sekiro, RDR2 gibi oyunlar oynamak için topluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3-13100F işlemci RTX 4060 grafik kartını besler beslemesine de, arka plan uygulamaları işlemciye ekstra yük bindireceği için oyunda anlık droplar yaşama ihtimalin var.

Sistemim i3-13100F + RTX 4060 Ti.
Başlarda oyunlarda sorun yaşamazken sonradan ortaya çıkan takılmaların sebebi arka planda çalışan bir iki uygulama olduğu fark ettim.
Oyunlarda ekran Hz değerine uygun FPS limiti ekledim. Fazlasına gerek yok çünkü zaten ekran gösteremeyecek. GPU kaldırır ama işlemci ona yetişmekte zorlanacak. Minimal de olsa bir optimazyon iyileştirmesi olduğunu düşünüyorum.
Arka plan uygulamalarda da mümkün olanlarda CPU kullanım önceliğini düşürdüm. Şimdilik sorun yok.

i3-13100F işlemci RTX 4060 grafik kartını besler beslemesine de, arka plan uygulamaları işlemciye ekstra yük bindireceği için oyunda anlık droplar yaşama ihtimalin var.

Başlarda oyunlarda sorun yaşamazken sonradan ortaya çıkan takılmaların sebebi arka planda çalışan bir iki uygulama olduğu fark ettim.
Oyunlarda ekran Hz değerine uygun FPS limiti ekledim. Fazlasına gerek yok çünkü zaten ekran gösteremeyecek. GPU kaldırır ama işlemci ona yetişmekte zorlanacak. Minimal de olsa bir optimazyon iyileştirmesi olduğunu düşünüyorum.
Arka plan uygulamalarda da mümkün olanlarda CPU kullanım önceliğini düşürdüm. Şimdilik sorun yok.
Hocam tam olarak merak ettiğim buydu teşekkür ederim. Sistem olarak bunu düşünüyorum: DH-EAGLE/Intel Core i5 13400F/ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL OC 8GB/16GB DDR4/512GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM Sizin de fikrinizi almak isterim.

Hocam tam olarak merak ettiğim buydu teşekkür ederim. Sistem olarak bunu düşünüyorum: DH-EAGLE/Intel Core i5 13400F/ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL OC 8GB/16GB DDR4/512GB NVME M.2 SSD/Geforce RTX RayTracing PC |ITOPYA.COM sizin de fikrinizi almak isterim.

Fiyatıyla orantılı bir sistemgibi duruyor. i5 işlemci ile bu GPU'da sıkıntı yaşamazsın bence. Aslında bu kullanım amacına bağlı bilirsin.
Ben oyundan ziyade render ağırlıklı işlemler yapacağım için darboğaz oranını fazla önemsemedim. İşlemciden kısıp RAM ve SSD'yi yüksek tutmuştum mesela.
Bana göre eksisi 512 GB SSD yeterli değil. Depolama için ek HDD varsa bilemem tabii.

CPU öncelik ayarını nasıl ayarladiniz acaba yardimci olabilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı