i3 13100F sistemde Ethernet kablosu takılı ancak internet yok

Daha fazla  
İyi akşamlar arkadaşlar. Birkaç gün önce yeni hazır sistem aldım ancak internete giremiyorum. Ethernet kablomu taktım. Kasanın arkasında hem turuncu hem sarı ışık yanıyor. Masaüstünde ise sağ altta Ethernet kablom takılı gözüküyor olmasına rağmen internete giremiyorum. Şöyle ifade edeyim. Siteyi açıyorum bağlanır gibi oluyor hafiften görüntü geliyor ama orada kalıyor veya hiç bağlanmıyor.

Ethernet kablomu başka bilgisayarda denedim kablomda veya modemimde herhangi bir problem yok. Driverlari güncelledim. Sildim tekrar yükledim. DNS değiştirdim hiçbiri sorunumu çözmedi. Çıldırmak üzereyim kaç gündür bu sorunla uğraşıyorum sistemi aldığıma alacağıma pişman oldum yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem.
i3 13100F.
Gigabyte RTX 4060 Windforce OC.
Gigabyte H610M S2H DDR3 3200MHX anakart.

Hocam sistemi ne kadara aldınız? Probleminize gelirsek telefonu usb ile bağlayıp interneti paylaşıp deneyin bir de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ben bu video ile halletmiştim bir deneyin derim.

Hocam sistemi ne kadara aldınız? Probleminize gelirsek telefonu usb ile bağlayıp interneti paylaşıp deneyin bir de.
17bine almıştım. Teknopanda karakız 7 diye itopyada satıştaydi. Deneyeyim hocam

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ben bu video ile halletmiştim bir deneyin derim.

İlk gördüğüm videolardan biriydi denemiştim ve olmamıştı. Tekrar yapayım. O kadar garip ki bazen bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra internete normal giriyor bir süre. Sonra tekrar gidiyor. Ama sürekli bağlı gözüküyorum sağ altta. Sadece açmıyor

17bine almıştım. Teknopanda karakız 7 diye itopyada satıştaydi. Deneyeyim hocam

İlk gördüğüm videolardan biriydi denemiştim ve olmamıştı. Tekrar yapayım. O kadar garip ki bazen bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra internete normal giriyor bir süre. Sonra tekrar gidiyor. Ama sürekli bağlı gözüküyorum sağ altta. Sadece açmıyor
Hocam harbiden acayip problemmiş. Yani düşünüyorum en kolay nasıl çözüm buluruz diye modemi resetlemek çözüm olabilir mi acaba başka bi pc deneme şansınız oldu mu aynı modemle

Evet hocam modeminizi resetlemeyi, driverları güncellmeyi, internet gittiği zaman aygıt yöneticisinden bakıp kabloyu görüyor mu diye kontrol etmeyi deneyin.

Evet hocam modeminizi resetlemeyi, driverları güncellmeyi, internet gittiği zaman aygıt yöneticisinden bakıp kabloyu görüyor mu diye kontrol etmeyi deneyin.
Modem resetlemek derken modemi kapatıp açmak anlamında mi hocam ? Yoksa modem arayüzünden mi bir şeyler yapmalıyım ?

Hocam harbiden acayip problemmiş. Yani düşünüyorum en kolay nasıl çözüm buluruz diye modemi resetlemek çözüm olabilir mi acaba başka bi pc deneme şansınız oldu mu aynı modemle
Aynı modem başka bilgisayarla 3 yıl kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. Ama laptoptu kullandığım bilgisayar. İlk defa masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Bu arada üstteki videoyu tekrar yaptım. Şimdi girmeye başladı. Umarım kapatıp açtığımda eski haline dönmez. Teşekkürler hocam

Modem resetlemek derken modemi kapatıp açmak anlamında mi hocam ? Yoksa modem arayüzünden mi bir şeyler yapmalıyım ?
Hocam modeminizin modelini yazıp fabrika ayarlarına döndürme gibisinden bi arama yapmamız lazım isterseniz bizimle de paylaşın biz de bakalım. Genelde küçük bir tuş oluyor ona basılı tutmanız gerekiyor.

Aynı modem başka bilgisayarla 3 yıl kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. Ama laptoptu kullandığım bilgisayar. İlk defa masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Bu arada üstteki videoyu tekrar yaptım. Şimdi girmeye başladı. Umarım kapatıp açtığımda eski haline dönmez. Teşekkürler hocam
Umarım dönmez hocam sevindim çözmenize güle güle kullanın sisteminizi.

Hocam modeminizin modelini yazıp fabrika ayarlarına döndürme gibisinden bi arama yapmamız lazım isterseniz bizimle de paylaşın biz de bakalım. Genelde küçük bir tuş oluyor ona basılı tutmanız gerekiyor.

Umarım dönmez hocam sevindim çözmenize güle güle kullanın sisteminizi.
Çok teşekkürler hocam. Modem arayüzüne daha önce girmiştim. Modemin yanında girmem gereken ip adresi ve şifresi yazıyor. Daha önce de böyle düzelip sonradan kapatıp açınca gittiği olmuştu umarım bu kez gitmez ama gidince modem resetleme kısmını yapacağım arayüzden. Hemen hemen her şeyi denedim bir tek dediğinizi yapmamıştım. Modemi fabrika ayarlarına döndermemiştim. Tekrardan sağolun hocam giderse dediğinizi yapıp tekrar yazacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı