- RAM
- 8 gb DDR 5
- SSD veya HDD modeli
- M2 Nvme ssd
- Ekran kartı
- intel uhd graphics
- Anakart
- RPL Birkin_RTU
- İşlemci
- intel core i3 1315u
Merhaba,
Elimde bir laptop var. Donanımının çok güçlü olmadığını biliyorum; ekran kartı yok, işlemci de giriş seviyesi. Ancak 200-250 FPS aldığım bir oyunda sürekli kasma ve donma yaşıyorum.
Özellikle 2-3 saniyelik donmalar oyun esnasında aniden oluyor ve bu da oynanışı çok etkiliyor. Mesela bir dakikalık oyun süresinde 4-5 kez oluyor ve bu da doğrudan rakibe yem olmama sebep oluyor.
Sorunu çözmek için birçok şey denedim:
BIOS güncellemesi yaptım,
Tüm sürücüleri güncelledim,
Defalarca farklı işletim sistemleri kurdum (Windows, atlas OS, Linux vb.),
Sistemi temiz kurulumla baştan başlattım.
Ancak sorun hâlâ devam ediyor. En azından bu donmaları minimum seviyeye çekmeye çalışsam da tamamen çözemedim.
Sizce bu durum donanıma göre normal mi? Yoksa hâlâ gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Elimde bir laptop var. Donanımının çok güçlü olmadığını biliyorum; ekran kartı yok, işlemci de giriş seviyesi. Ancak 200-250 FPS aldığım bir oyunda sürekli kasma ve donma yaşıyorum.
Özellikle 2-3 saniyelik donmalar oyun esnasında aniden oluyor ve bu da oynanışı çok etkiliyor. Mesela bir dakikalık oyun süresinde 4-5 kez oluyor ve bu da doğrudan rakibe yem olmama sebep oluyor.
Sorunu çözmek için birçok şey denedim:
BIOS güncellemesi yaptım,
Tüm sürücüleri güncelledim,
Defalarca farklı işletim sistemleri kurdum (Windows, atlas OS, Linux vb.),
Sistemi temiz kurulumla baştan başlattım.
Ancak sorun hâlâ devam ediyor. En azından bu donmaları minimum seviyeye çekmeye çalışsam da tamamen çözemedim.
Sizce bu durum donanıma göre normal mi? Yoksa hâlâ gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.