i3 1315u sistemde oyunda aniden donma ve kasma oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

Kenannx

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 gb DDR 5
SSD veya HDD modeli
M2 Nvme ssd
Ekran kartı
intel uhd graphics
Anakart
RPL Birkin_RTU
İşlemci
intel core i3 1315u
Merhaba,

Elimde bir laptop var. Donanımının çok güçlü olmadığını biliyorum; ekran kartı yok, işlemci de giriş seviyesi. Ancak 200-250 FPS aldığım bir oyunda sürekli kasma ve donma yaşıyorum.

Özellikle 2-3 saniyelik donmalar oyun esnasında aniden oluyor ve bu da oynanışı çok etkiliyor. Mesela bir dakikalık oyun süresinde 4-5 kez oluyor ve bu da doğrudan rakibe yem olmama sebep oluyor.

Sorunu çözmek için birçok şey denedim:

BIOS güncellemesi yaptım,

Tüm sürücüleri güncelledim,

Defalarca farklı işletim sistemleri kurdum (Windows, atlas OS, Linux vb.),

Sistemi temiz kurulumla baştan başlattım.

Ancak sorun hâlâ devam ediyor. En azından bu donmaları minimum seviyeye çekmeye çalışsam da tamamen çözemedim.

Sizce bu durum donanıma göre normal mi? Yoksa hâlâ gözden kaçırdığım bir şey olabilir mi?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.

Bu sorunu ben de yaşamıştım. Kullandığınız SSD veya HDD yüzünden olabilir. Hatta oyunu bozuk diske değil de düzgün çalışan diske yükleseniz bile bozuk disk yüzünden bu sorunu yaşayabilirsiniz. Sağlık testini atabilir misiniz?

Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi? Her şeyi denemişsiniz lakin ya enerji sorunu ya da sıcaklık sorunu kalmışt
Sıcaklık sorunu önceden vardı, fanları temizledim ve termal macunu yeniledim. Bu işlemden sonra FPS artışı da oldu.

Ancak ani donma sorunu hâlâ çözülmedi. Bir tek enerjide sorun olup olmadığını denemedim, nasıl kontrol edebilirim?

İşlemci darboğaz yaşıyordur o yüzden soğutucu kullanmayı dene.
8GB ram takviyesi yap ve ssd de sanal belleği kapat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı