i3 14100F 100 derecelere ulaşıyor

baranio

Yoctopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim.
i3-14100F
Gigabyte RTX 4060.
Gigabyte H610M k DDR4 rev 2.0
Lexar 8+8 16 GB RAM.
Power Boost mesh kasa.
Kasayı İtopya'dan bir ay önce aldım ve daha dün ilk oyun testini yaptım. Kasanın önünde üç fan arkada bir egzoz fanı bulunuyor işlemcide excavator fan ile soğutuluyor. (kule tipi değil)
Oyuna girdiğimde Cyberpunk 2077, Valorant vb. oyun fark etmeksizin işlemci 1-2 dk içinde 100 derece oluyor.
Bu bana gereğinden fazla geldi, ne yapmam gerekir?

Sistem özelliklerim.
i3-14100F
Gigabyte RTX 4060.
Lexar 8+8 16 GB RAM.
Power Boost mesh kasa.
Kasayı İtopya'dan bir ay önce aldım ve daha dün ilk oyun testini yaptım. Kasanın önünde üç fan arkada bir egzoz fanı bulunuyor işlemcide excavator fan ile soğutuluyor. (kule tipi değil)
Oyuna girdiğimde Cyberpunk 2077, Valorant vb. oyun fark etmeksizin işlemci 1-2 dk içinde 100 derece oluyor.
Kasaya aşırı dandik bir macun sürmüşler heralde. 1-2 ayda bu hale gelmesi garip. Termal macundan dolayı olabilir veya montaj yanlış yapılmış olabilir. Montaj doğru mu?

Fan ile işlemcinin temas noktasını kontrol edebilirsin, termal sıvı sürülürken arada yabancı cisim kalmış olabilir mi onu kontrol edebilirsin, BIOS ayarlarından fan hızını exhaust hızını artırabilirsin gibi gibi tabii en sağlıklı seçenek bilen birisine götürmek. İyi geceler.

Sistem özelliklerim.
i3-14100F
Gigabyte RTX 4060.
Lexar 8+8 16 GB RAM.
Power Boost mesh kasa.

Kule tipi olmasa bile asla o kadar ısınması normal değil. Kaliteli bir macun alıp sürün bence.

Soğutucu yanlış takılmış da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı