i3 2100 6 GB RAM ve GT 730 için işletim sistemi önerisi

mucahityldrm23

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba bir süredir Windows 10 normal versiyonunu kullanıyorum fakat bazı oyunlarda FPS arttırmak için attığım 40 takla yüzünden işletim sistemimi değiştirmek istiyorum.
Forumda gezerek öneriler sonucu Win 8.1 daha sağlıklı olacağını düşünüyordum fakat karşıma ghost Spectre'nin Windows 10 superlite ve sitede bulunan bir abimizin kendi modlamış olduğu Windows 10 sürümlerine rastladım. Bunları güvenlik açığı yüzünden kimse önermiyor fakat ben şu anda resmi sürüm de de pek güvenli olduğumuzu düşünmüyorum.
Sistemim de 5400 RPM Samsung HDD bulunmakta.

Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam işletim sistemi değiştirmenin(en azından daha eski bir sürüme geçmenin) pek FPS katkısında bulunacağını sanmıyorum. Hatta ben zamanında Windows 7'den 10'a geçerken oynadığım birçok oyunda 5-10 FPS artışı almıştım.

FPS artışından çok bellek kullanımına bağlı droplar yiyebiliyorum. Örneğin Valorant oynarken 80-120 arası FPS aralığından birden 40'lara düşebiliyor ve bu rahatsız ediyor.

Harddisk ile Windows 10 kullanmak tam eziyet oluyor. Lite sürüm filan bulunsa dahi güncelleme oluyor yine ağır çalışıyor. Harddisk sistemlerde Windows 8.1 gayet iyi bence.

Araştırmalarıma göre superlite ve diğer geliştirici abinin sürümlerinde guncellestirmeler 2025 yılına kadar kapalı ve Windows ile gelen hiçbir eklenti yok ( Windows Defender, Explorer gibi)
Ama güvenlik olarak ne kadae güvenilir belirsiz.
O sorun Valorant'ın bu konuya giderek Windows 10'da fpsinizi %20 oranında arttırabilirsiniz debloat yapabilirsiniz.

Denerim fakat Config dosyalarından ayarları en dibe çekince de devam ediyor sorun.

Windows 10 kullanma onunla. 8.1 x64 kullan.
Modlanmış nesnelerle uğraşma.

Hocam ben Windows 7'den Windows 10a geçtim fakat çok FPS düşüşü yaşadım sonra Windows 8.1e geçtim Windows 8.1 7 ve 10'dan çok daha iyi performans verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…