i3 2100 sistemin sıcaklık değerleri normal mi?

Barış Uysal

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarın parçaları hakkında ayrıntılı bilgi için ekran görüntüsü atacağım bana normal olarak çalışıp çalışmadığını söyleyebilir misiniz?

CPU.png GraphicsCard.png HardDisc1.png HardDisc2.png MotherBoard.png Network.png RAM.png

Sıcaklık değerlerin gayet normal. Yaz aylarında 50-60 dereceler kabul edilebilir seviyelerdir. 75 ler ve sonrası dikkat edilmesi gereken nokta.

Sıcaklıkların normal. Özellikle bu yaz sıcaklıkları için ideal. Özellikle işlemci sıcaklıkların ufacık bir yük artışında örneğin 0 dan %15'e çıkması durumunda 10 - 20 derece santigratlık ani artış vs görüyorsan o zaman termal macun değişimi, sistem temizliği vs yapman gerekir.

Geçen günkü tecrübem: Dükkana getirilen Samsun laptopta bu şekilde ani sıcaklık artışları görüyordum. Boşta 50 derecede idi. Ufacık bir işlemde 60 - 70 dereceye fırlayıp, işlemci kullanımı düşünce iniyordu. Açıp fan temizliği yaptım. Izgara vs temizdi. Ancak termal macun sertleşmişti. Bunun değişimini yaptım. Arctic MX-4 kullandım. Boştaki sıcaklıklar 40 derecede idi. Yük altında ise sıcaklık artışları yavaş bir şekilde gerçekleşiyordu.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı