i3 2120 70 derece olma sorunu

Lêfty

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, AC Brotherhood oynarken işlemcim 70 derece civarında geziyor ve bu beni rahatsız ediyor. İşlemcinin ömrünün kısalmasından ya da başka herhangi bir sorunla karşılaşmaktan şüphelendiğim için bu konuyu açmayı düşündüm. Stok fan ile kullanıyorum işlemciyi. Ne önerirsiniz acaba stok fan yüzünden mi değilse neden olabilir?

• İşlemci: i3 2120
  • Anakart: Gigabyte GA-H61m-ds2
  • Ram: 4 GB Kingston
  • Ekran Kartı : MSI GTX 750 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz zaman kasanın içine baktım gayet sağlamdı fan fakat ben yeniden çıkarttım macun temizleyip yeniden sürdüm. Kasanın yan kapağı da açıktı onu da kapattım. En son olarak da bios'dan CPU fan'ını hızını en son ayara getirdim. Şimdi %60 yük altında 55-56 dereceyi geçmiyor, sanırım çözüldü sorunum.

Kasa kapağı açık kullanma bundan sonra, sanılanın aksine sıcaklıklara olumlu bir etkisi yok kapağı açmanın, aksine zararı var.

Soğutucunun fanı takılı mı? Tam yerine oturmuş mu? O işlemci 22 nm o sıcaklığı görmesi çok zor. Bir şeyler yolunda gitmiyor. İyi bakın soğutucuya.
3. mesajda arkadaş sorunu çözdüğünden bahsetmiş :)

Peki başka ne yapabilirim? Acaba fan'ın işi bitmiş olabilir mi? Yaklaşık 3 yıllık bir fan. 3 yıl da dolu dolu kullanmadım ama.

cpudegree..jpg

Tuna Yücer'in dediği gibi AİDA64 Stability Test yaptım, BilgisayarKurdu'nun açtığı rehberden yardım alarak. Sonuçlar böyle, şimdi ne önerirsiniz?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı