i3 2120 Sistem Oyunlarda FPS Sorunu

Asyneum

Megapat
Daha fazla  
Başta League of Legends ve Counter-Strike: Global Offensive olmak üzere aklınıza gelecek tüm oyunlarda aşağıda yazacağım sistem ile gördüğüm FPS değerleri insanı üzer nitelikte. Yaklaşık 3 yıldır bu bilgisayarı kullanıyorum, son 1 yıldır bu şekilde FPS sorunları yaşıyorum. Oyuna gelen güncellemelerde etkiliyor tabi performansı ama artık canıma tak etti. Sorun nerede, bilmiyorum ve bulamıyorum. Bazı aldığım değerleri aşağıda dipnot olarak belirtiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

League of Legends'de (en düşük ayarlarda) aldığım maximum FPS: 80. Counter-Strike: Global Offensive'de (En düşük ayarlarda) aldığım maximum FPS: 45.
Diğer oyunları söylememe gerek bile yok...

Aklınıza gelebilecek tüm işletim sistemlerini denedim. Sonuç negatif.

Bilgisayar ve Ekran Kartı özellikleri; (CPU-Z ve GPU-Z Değerleri.)

CPU-Z Değerleri:

İşlemci:

1.png

Önbellek:

2.png

Anakart:

3.png

Bellek (RAM):

4.png

SPD (Slot 1):

5.png

SPD (Slot 2):

6.png

GPU-Z Değerleri:

Ekran Kartı Tam Modeli:

7.png

Ekran Kartı Sensörleri:

8.png

Yukarıda tüm bileşenleri belirtmeye çalıştım. Son 1 yıldır sistemden aldığım performans (3 yıla hitaben) %80 düştü. Bu durumu bir türlü çözemiyorum yapmadığım şey kalmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının frekans değerleri düşük, bu değerlere oyun sırasında bakmayı denediniz mi? Eğer artmıyorsa MSI Afterburner programı yardımı ile arttırabilirsiniz

Eğer ilk aldığınızda iyi ise ve sonradan yavaşlama gerçekleşmiş ise sistem tozlanmış ve termal macunu kurumuş olabilir. Bakım yaptırmanız gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı