i3-2120 Sisteme ekran kartı ve PSU önerisi

theoficcer

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, elimde dönemin en çok satılan kasaların Casper'ın bir kasası mevcut uzun yıllardır kullanmaktayım. Bu süreç içerisinde ekran kartım arızalandı ve şu an işlemciden kullanıyorum. Elimde lanet bir anakart olan Pegatron IPXSB-H61 var. Bildiğiniz üzere her türlü donanımı seçen bir anakart benimde bütçem kısıtlı olduğu için bazı yükseltmeler yapmak istiyorum. Özellikler:

Anakart: Pegatron IPXSB-H61
İşlemci: Intel i3-2120 3.30 GHz.
RAM: 4+8 GB Dual channel 1333MHz.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 2000.
PSU: Eyfel efs 250W.
HDD: markasına bakmadım 500GB.

Sonuç olarak gündelik işlerimi ve derslerimi halledecek bir PC'ye sahibim. Bu ay bütün riskleri alarak +8 GB RAM ekledim. Az da olsa performans kattı ve çift kanal çalışıyor. İkinci el olarak Zotac 9600GT kartını buldum 250TL'ye satıyor fakat PSU yetersiz ve ona param yetmeyecek. Almak için acelem yok fakat yavaş yavaş sitemi toplamaya çalışıyorum. Yılbaşından sonra da fiyatların artacağını düşünüyorum. Eğer biriktirirsem 3 ay içinde tamamen toplarım ama fiyatlardan emin olamıyorum. Sizce ne yapmalıyım ve bu ekran kartına değer mi?

Not: Rica ediyorum uçuk ekran kartlarını önermeyin o fiyatlara gücüm yetmez. Ayıca anakartım da kart seçiyor. BIOS güncellemesi yapmayı isterdim fakat kimi görsem kart elinde patlıyor.
Bilgi: Bu anakartı kullanan arkadaşlar için bir bilgi vermek istiyorum. RAM eklemesi yaparken doğru düzgün bilgi bulamadım. Benim kullandığım gibi 4+8 kullanabilirsiniz bir sorun çıkmıyor. Fakat 16 veya 32 GB destekler mi bilmiyorum. İşte böyle lanet bir kart.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi0r7TXi7X7AhWaR_EDHbpZBeEQFnoECAsQAw&url=https://www.turunculevye.com/dual-channel-ram-gerekli-mi/#:~:text=%C3%87ift%20Kanall%C4%B1%20Bellek%20ve%20%C3%87ok,iki%20kat%C4%B1%20de%C4%9Ferleri%20elde%20edebilirsiniz.&usg=AOvVaw3bS0ILCPgIuapwjLOEKKTG

Son düzenleme:
Merhaba, bütçeniz ne kadar?

Ben sizin yerinizde olsam önce SSD, sonra PSU en son ekran kartı alırdım.

PSU yetiyor ama o ekran kartını almaya değmez git paranı biriktir yeni bilgisayar topla derim.

9600 gt eski sistemimde vardı çok kötü bir kart dx 10,1 ztn çoğu oyunu açmıyo açtıkları 720p 25fps civarı

Merhaba, bütçeniz ne kadar?

Ben sizin yerinizde olsam önce SSD, sonra PSU en son ekran kartı alırdım.
Bütçem 300 tl gibi bir şey ancak kartı aldırır bana SSD Almak gibi bir fikrim de var ama yine biriktirmek mecburiyetinde gibiyim fakat işte korktuğum şey fiyatların daha da artması.
PSU yetiyor ama o ekran kartını almaya değmez git paranı biriktir yeni bilgisayar topla derim.
Hocam dediğim gibi bütçe sorunum var tek yolum bunu yükseltmek olacak ona gücüm yetmez.

9600 gt eski sistemimde vardı çok kötü bir kart dx 10,1 ztn çoğu oyunu açmıyo açtıkları 720p 25fps civarı
Bu kartı youtube'da bir kişi de gördüm test yapıyordu. Günümüz oyunlarını da açıyordu. Bu yüzden almak gibi bir fikrim var fakat daha iyisi varsa öneriye açığım

Hocam video eski olabilir dx 10 destekli bir kart valorant fln beklemeyin ama o fiyata daha iyisi varmıdır bilemem

Hocam video eski olabilir dx 10 destekli bir kart valorant fln beklemeyin ama o fiyata daha iyisi varmıdır bilemem
Evet hocam daha iyisini bulamadım bir türlü dönemin canavarıymış sanırım Ama aklımda şüpheler var

Evet hocam daha iyisini bulamadım bir türlü dönemin canavarıymış sanırım Ama aklımda şüpheler var
Evet çıktığı dönem 9800gt 9600gt baya iyiymiş

9600gt ye göre yine gideri var bi bakabilirsiniz hocam pazarlıkla 270 fln yapabilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…