i3 2120 Sistemi Yükseltme

Direnç

Megapat
Sistemim i3 2120 işlemcili, anakart Pegatron IPXSB-H61 olarak hatırlıyorum, iyileştirme olarak aşağıdaki resimdeki gibi bir iyileştirme düşünüyorum konuyla ilgili yardımınız ve düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim. Ürünleri Teknobiyotik'ten almayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

20180307_233926.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha düşük fiyata bulabiliyorsanız, RX 560 öneririm.

Daha düşük fiyata Rx 560 buldum tabi ki ancak darboğaz yapar diye düşündüğümden 1050ye yöneldim, eğer darboğaz yapmaz diyorsanız bütçe olarakta uygun olduğundan Rx 560 almam daha iyi olur.

RAM mevcut olanın aynısı mı? Değilse ya aynısını alın ya da onu satıp bu sepettekinden 2 tane alın. Haricinde sorun yok. Tabii ek 100-150 lira bütçe varsa RX 560 almanızı öneririm.

Ram mevcut olanın aynısı değil tek 4 gb ram var kingston olarak ancak onu çıkartıp bu sepettekinden 2 adet almayı düşünüyorum ne dersiniz?

PSU'yu biraz daha uyguna alabilirsiniz;
SSD de biraz daha kaliteli olabilirdi.
Ayrıca şu anki RAM'in teknik bilgilerini de belirtin.

Şu anki ram tek slot 4 gb kingston olarak bulunuyor ancak teknik olarak açıp hiç bakmadım sizce bu sepettekinden 2 adet alıp eski ram ı çıkarmam nasıl olur düşünceniz nedir.

Psu olarak bu psuyu sepete koydum daha uygun geldi belirttiğiniz gibi, ayrıca ssd olarak bir öneriniz var mıdır?

Daha düşük fiyata Rx 560 buldum tabi ki ancak darboğaz yapar diye düşündüğümden 1050ye yöneldim, eğer darboğaz yapmaz diyorsanız bütçe olarakta uygun olduğundan Rx 560 almam daha iyi olur.

Ram mevcut olanın aynısı değil tek 4 gb ram var kingston olarak ancak onu çıkartıp bu sepettekinden 2 adet almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Şu anki ram tek slot 4 gb kingston olarak bulunuyor ancak teknik olarak açıp hiç bakmadım sizce bu sepettekinden 2 adet alıp eski ram ı çıkarmam nasıl olur düşünceniz nedir.

Psu olarak bu psuyu sepete koydum daha uygun geldi belirttiğiniz gibi, ayrıca ssd olarak bir öneriniz var mıdır?
RX 560 al, darboğaz olsa bile rahatsız etmez. Sırf onun için daha düşük bir modele yönelmene değmez. RAM olarak da eskisini çıkartıp sepettekinden 2 tane koyman en iyisi olacaktır. SSD olarak da Kingston, Toshiba veya Corsair öneririm.

RX 560 al, darboğaz olsa bile rahatsız etmez. Sırf onun için daha düşük bir modele yönelmene değmez. RAM olarak da eskisini çıkartıp sepettekinden 2 tane koyman en iyisi olacaktır. SSD olarak da Kingston, Toshiba veya Corsair öneririm.

Ekran kartı olarak şunu düşündüm;

Asus RX560 2GB 128Bit GDDR5 Ekran Kartı (RX560-O2G) - Ekran Kartı - Bilgisayar Bileşenleri

Ssd olarak ise ;

Corsair Force LE200 120GB 550-500MB/s SSD (CSSD-F120GBLE200C) - SSD - Bilgisayar Bileşenleri

düşündüm ve ram i de belirttiğiniz şekilde eskisini çıkartıp sepettekinden 2 adet koyacağım.Düşünceniz nedir?

Adata SU800 128GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

Fiyat/performans olarak en iyi SSD bence. Forumda da çok tavsiye ediyoruz. Bir göz atın derim.

ASUS AMD Radeon RX560 2GB OC 128bit Ekran Kartı 90YV0AH2-M0NA00 - Nanokatalog

543 TL burada. Havada kapılmalı.

Ekran kartını gördüğüm gibi siparişin verdim normalde tüm parçaları hep birlikte önümüzdeki ay alacaktım ancak ekran kartını böyle bi fiyattan yakalamışken kaçırmak
istemedim ve aldım gitti. Önümüzdeki ay önerdiğiniz ssdyi, ram ve psu yu alıp sistemi tamamlayacağım.

Ayrıca bios güncellemesi yapmam gerekir mi anakartta bu ekran kartı bir sorun yaratmaz değil mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı