İ3 2120 ve GT 740 Sistem Donma Sorunu

Umut Karan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza geri döndüm

Öncelikle sistemim;
  • ASUS GT 740 GDDR5 2GB 256BİT
  • 4 GB Hİ-LEVEL 1600MHZ RAM (DDR3)
  • İ3 2120 3.3 GHZ 2 gerçek 2 Sanal: 4 Core (Çok kullanmadığım için stok fan var rahatça iş görüyor.)
  • 750W OCZ 80+ PSU
  • MSİ Z68MA-G45 (B3) Anakart
  • Çoook eski WD'nin HDD'si WDC WD3200AAJS-00L7A0 (298 GB)

Evet arkadaşlar sorum şudur ki oyunlar olsun, internette gezmek olsun yaptığım her işlemde bir donma var. Bunu en cok oyunlarda fark ediyorum, oyun oynarken arkada bir şarkı çalıyorsa donma anında sesin çok değişik bir şekilde değişmesi (ciyaklama sesi gibi) en alt seviye oyunlarda bile çok büyük FPS kayıpları ve ara menü yüklemelerinde olsun kaplamalarda olsun çok fazla gecikme oluyor, sizce sebebi nedir, çözümü var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sana tavsiyelerim var belki %10 ihtimal sorun düzelebilir.
1) Driverleri Güncelle (eğer uzun süredir güncellemediysen )
2)Bilgisayar'a genel kasa temizliği yap ( fan vesaire )
3) Bilgisayarım/yerel disk C:/ windows/prefetch girip her şeyi sil. ( Bunu her gün yapmanı öneririm ciddi anlamda diskin rahatlar)
4)Çalıştır/ Temp yazarak gir ve her şeyi sil ( bunu da her gün yapmanı öneririm)
5) Çalıştır/ %temp% yaz ve gir bu kısmıda sil ( bunu da her gün yap)
6) işlemci sıcaklığı değerlerini ölç eğer boşta 45 ve fazlasını geçiyor ise termal macunu yenile.
Bu aşamaları denedikten sonra aynı sorunla karşılaşıyorsan yapacak bir şeyim yok
DİPNOT: Burada belirttiğim aşamaları bende her gün yapıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmazsın ama Temp ve %temp% klasörlerinde Nvidia gibi klasörler silinmez onları silmeye kalkışma bırak dursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…