i3-2120 ve HD7350 sistem yükseltme

harpoon33

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarım yaklaşık 10 yıldan fazladır mevcut olan bir bilgisayar. Malum şu zamandaki "iyi" nitelendirilecek bilgisayarları maddi durumdan dolayı alamıyorum ama ben oyun oynamıyorum bilgisayarda çalışıyorum bunun içinde bilgisayarımı 1-2 gömlek üstü, açılırken hızlı programları kullanırken donmayacak kasma yapmayacak bir şekilde iyileştirmek istiyorum.

1- Bilgisayarıma ana kart değişikliğine gerek var mı?
2- İşlemci olarak i3 6-7. nesil // i5 6-7. nesil bir işlemci olarak hangisini önerirsiniz? (Uygun fiyatlı çok maddi durumum iyi değil :))
3- SSD kullanmak istiyorum performansı daha iyi almak için bu yüzden bunda da hangisini önerirsiniz okuma yazma en az 1k olan (Uygun fiyatlı olursa daha iyi olur :))

Anakart: Pegatron IPXSB-H61
8 GB RAM - frekansını bilmiyorum.
Intel Core i3-2120 3.30 GHz 4 çekirdek işlemci.
ATI Radeon HD 7350 ekran kartı 4 GB.
500 GB HDD mevcut bilgisayarımda.

Ben kendi düşüncem olarak işlemciyi değiştirip ve SSD ile güçlendirme yapmayı tahmin ediyorum ama sizin de fikirleriniz olursa eğer açıklamalı bir şekilde mesaj yolu ile link de olur buraya da malzemelerin tam markasını yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.

NOT: Tekrar belirtmek isterim oyun oynamayacağım sadece çalışırken kullanacağım programların daha iyi çalışması ve bilgisayarı kullanırken bazı programların kasmaması için iyileştirme yapmak istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD alin hocam bir de Windows 7 Ultimate kurun. Ben kendi bilgisayarımda bile Windows 7 Ultimate kullanıyorum yani Windows 10 getirdiği özelliklerden yararlanmayacaksanız bunları öneririm.

SSD alin hocam bir de Windows 7 Ultimate kurun. Ben kendi bilgisayarımda bile Windows 7 Ultimate kullanıyorum yani Windows 10 getirdiği özelliklerden yararlanmayacaksanız bunları öneririm.

Ssd olarak önerebileceğin bi marka model var mıdır? ben bi tane media marktta buldum markası bu ne diyorsunuz önerir misiniz?

HIKVISION E1000 PCIe Gen3 NVMe 256GB 1900 MB/S Okuma 1200 MB/S Yazma

Okuma yazma hızı 1k olan Sata SSD yok. En iyi sata SSD'lerden biri olan Patriot önerebilirim.

- Patriot 240 GB Burst PBU240GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bütçen nedir ? Ona göre bir tavsiye vereceğim.

bro işte 2k ya kadar alabilirim bu gerekli parçaları, ssd net zaten yanına ana kart, işlemci vs. işte hangisi lazım ise

SSD olarak önerebileceğin bir marka model var mıdır? Ben bir tane MediaMarkt'ta buldum markası bu ne diyorsunuz önerir misiniz?

Bro işte 2K ya kadar alabilirim bu gerekli parçaları, SSD net zaten yanına anakart, işlemci vs. işte hangisi lazım ise.

Patriot brust öneriyorum ben sadece Windows'u kurduğum için 120'lik aldim yetiyor isteğe bağlı 240'lik ta alınabilir.
Ve hocam oyun oynamayacaksaniz Windows 7 Ultimate SP1 64 Bit indirip Patriot SSD'ye kurmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Yani böyle bir deneyin fazla masraf yapmadan eğer yine sıkıntı varsa o zaman sistem yükseltmeye geçersiniz zararınız olmaz yani.

Son düzenleme:
Ssd olarak önerebileceğin bi marka model var mıdır? ben bi tane media marktta buldum markası bu ne diyorsunuz önerir misiniz?

bro işte 2k ya kadar alabilirim bu gerekli parçaları, ssd net zaten yanına ana kart, işlemci vs. işte hangisi lazım ise
2k bütçe var dedin. O zaman aşağıdaki parçaları alabilirsin.

- AMD Ryzen ™ 3 1200 AF 12nm Yeni Versiyon 3.1GHz (Turbo 3.4GHz) 8MB AM4 İşlemci | Teknobiyotik
- Patriot 240 GB Burst PBU240GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
- Gigabyte GA-A320M-H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
- Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15 1.35V Gaming Soğutuculu Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
- FSP Hydro K 500W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bunlar seni götürecektir. Ekran kartınıda tak bu sisteme. 2K'ya mükemmel. :)
Bütçe artarsa sata ssd yerine m2 ssd alabilirsiniz.

- https://www.hepsiburada.com/sandisk...n-250g-g25-p-HBV00000WEC2S?magaza=Hepsiburada

Dostum özelden iletişime geçebilir misin rica etsem.
Patriot brust öneriyorum ben sadece Windows'u kurduğum için 120'lik aldim yetiyor isteğe bağlı 240'lik ta alınabilir.
Ve hocam oyun oynamayacaksaniz Windows 7 Ultimate SP1 64 Bit indirip Patriot SSD'ye kurmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Yani böyle bir deneyin fazla masraf yapmadan eğer yine sıkıntı varsa o zaman sistem yükseltmeye geçersiniz zararınız olmaz yani.
teşekkür ederim yardımların için <3

Arkadaşlar merhaba benim bilgisayarım yaklaşık 10 yıldan fazladır mevcut olan bir bilgisayar. Malum şu zamandaki "iyi" nitelendirilecek bilgisayarları maddi durumdan dolayı alamıyorum ama ben oyun oynamıyorum bilgisayarda çalışıyorum bunun içinde bilgisayarımı 1-2 gömlek üstü, açılırken hızlı programları kullanırken donmayacak kasma yapmayacak bir şekilde iyileştirmek istiyorum.

1- bilgisayarıma anakart değişikliğine gerek var mı?
2- İşlemci olarak i3 6-7. nesil // i5 6-7. nesil bir işlemci olarak hangisini önerirsiniz? (Uygun fiyatlı çok maddi durumum iyi değil :))
3- SSD kullanmak istiyorum performansı daha iyi almak için bu yüzden bunda da hangisini önerirsiniz okuma yazma en az 1K olan (Uygun fiyatlı olursa daha iyi olur :))

Anakart: Pegatron IPXSB-H61
8 GB RAM - frekansını bilmiyorum.
Intel Core i3-2120 3.30 GHz 4 çekirdek işlemci.
ATI Radeon HD 7350 ekran kartı 4 GB.
500 GB HDD mevcut bilgisayarımda.

Ben kendi düşüncem olarak işlemciyi değiştirip ve SSD ile güçlendirme yapmayı tahmin ediyorum ama sizin de fikirleriniz olursa eğer açıklamalı bir şekilde mesaj yolu ile link de olur buraya da malzemelerin tam markasını yazarsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.

NOT: Tekrar belirtmek isterim oyun oynamayacağım sadece çalışırken kullanacağım programların daha iyi çalışması ve bilgisayarı kullanırken bazı programların kasmaması için iyileştirme yapmak istiyorum.

i5 2400, i7 2600, i7 3770.
bütçe nedir hocam öncelikle

i5 2400, i7 2600, i7 3770.
bütçe nedir hocam öncelikle

dostum teşekkür ederim ItzCan arkadaşın tavsiyeleri üzerine özelden görüşme sağlayıp daha detaylı bilgi alıp ona göre bilgisayarı iyileştireceğim. Yani bi 2060 ekran kartlı gibi son model bilgisayar istemiyorum ama en azından bilgisayar açılırken hızlı, iş yaparken kasma olmaması için uğraşıyorum. Teşekkür ederim yine de <3

Herşey tamam ama kasa bu umarım malzemeler olur :D

Casper Nirvana CD.HBI2120F​

i7 3770 ve RX560 önerim olur bir de 8 GB RAM daha alır takarsın. Mis gibi olur.
i7 3770 ve RX560 önerim olur bir de 8 GB RAM daha alır takarsın. Mis gibi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı