i3-2130 Sistem için PSU önerisi

theKerimYildiz

Hectopat
Kek günü
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
CPU i3-2130
GPU R7 240.
RAM 6 GB.

Böyle bir sisteme PSU önerisi verebilir misiniz?

Sıfır bir güç kaynağı almaya gerek yok ikinci elden bir tane 300 watt düşürmen yeterli olacaktır. Boş yere masraf yapma diye söylüyorum.

Hangi marka almalıyım?

Hangi marka almalıyım?

Özellikle Everest, feel, Power Boost gibi markalardan uzak dur. FSP, High Power, ASUS gibi markalar önerilir. Ama bulamazsan dediklerimin haricinde bütün marka PSUları alabilirsin. Bu arada 300W dedim ama sen garanti olsun 350watt bulmaya çalış.

Dostum bu 250 watt çok düşük almışsın ekran kartının TDP'si çok düşük ise kurtarabilir. Ancak yüke bindiğinde kapanma ihtimali var eğer olursa şaşma ayrıca evereseden uzak dur dememe rağmen onu almışsın. Geçmiş olsun eğer kasanızda patlarsa ve bir daha kullanamazsanız lütfen şaşmayın.

Ben de zamanında peak 250w yazanını kullandım(ben taktırmadım) ama daha eski tipti. 3-4 ayda elimde kaldı, Usb'lerde sorun var belki de bu c4'ten oldu.

Ben de zamanında peak 250W yazanını kullandım(ben taktırmadım) ama daha eski tipti. 3-4 ayda elimde kaldı, USB'lerde sorun var belki de bu C4'ten oldu.

Dediğim gibi C4 resmen bu güç kaynağı. Muhtemelen ondan olmuştur. Bu yüzden arkadaşı uyarıyorum eğer aldıysan sistemin patlamadan iade et.

Ben 8 yıl 200w casper kullandım. 8 Yılın sonunda patladı. 250w sıfır bir PSU patlamaz. Aynı markadan arkadaşımda var 4 yıldır kullanıyor sorunsuz. Dinamit sanmaya gerek yok. Asus gibi markalara verecek para da yok.
Üstelik 8 yıllık bir kasa. Böyle bir kasaya öyle markalar alıp para vermeye gerek yok.

Peki kendinize güveniyorsanız bir sorun yok. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…