i3 2310M sistem macOS kaldır mı?

Yer
Bremen
Daha fazla  
Meslek
NCR Trooper
Merhabalar. Bende 2012 yılından kalma bir laptop var ve şu an Windows 10'ta ağır çalışıyor. Bende Windows 7 ya da 8.1 kurmayı düşünüyordum aklıma macOS kurmak geldi.

Sizce bu sistem ile macOS çalışır mı? Benim laptopta kullanım amacım ders çalışmak olacak. Ek olarak ileride SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum.

Intel HD 3000.
4 GB RAM.
Intel Core i3 2310M 2.10 GHz.
500 GB HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuanlık yolunuza Windows 8.1 ile devam edin. SSD alınca MacOS High Sierra kurarsınız.

GNOME masaüstü olan bir Distro kurun ve %99 MAC'e benzetebilirsiniz ve hafif olur. Neden Linux tercih etmesin?

High Sierra kurabilirsiniz. Muhtemelen cihazınız X55C Asus. Aynı cihaz bende de var ama kurulumda hata alıyorum. Bir de siz deneyin hocam.
@rofl etiket için teşekkürler...

Merhabalar, sizin sisteminize gayet yakın olan bir işlemci ile macOS kurulumu yapabilmiştim ve aşağıda desteklenen donanımları belirtmeye çalıştım.

İşlemci: İşlemci destekleniyor gibi ve ben de bu işlemciye yakın bir "i3 2350M" işlemci ile bir macOS kurulumu yapabildim ve i3 2310M ile i3 2350m işlemcilerinin çok büyük bir farkları olacağını sanmıyorum.

RAM : 4 GB RAM macOS'in High Sierra ve daha eski sürümlerinde büyük ihtimalle yeterli olacaktır ama onun dışında daha üst sürümlerde bellek boyutunuzun yetmeme ihtimali var.

iGPU (Intel HD 3000): iGPU modeliniz en son High Sierra sürümüne kadar desteklenilmiş ama Mojave gibi sürümlerden sonra modifiye olmadan herhangi bir desteği yok gibi iGPU'nuzun. Belki Mojave gibi sürümlerde bazı ".kext" dosyaları ile iGPU donanımını tanıtabilirsiniz ama ne kadar verimli çalışır pek emin değilim.

HDD: HDD modelini belirtmeniz çok daha iyi olacaktır çünkü bazı disk modelleri desteklenmediğinden kurulum yapamama ihtimaliniz var.

Kısacası bu sisteme High Sierra sürümünü kurmanız en iyisi olacaktır ama daha yüksek sürümler kullanırsanız (yani Mojave - Catalina gibi sürümler) ne kadar bir verim alırsınız pek emin değilim. Bunun dışında eğer kullanabilirseniz Sandy Bridge ve öncesi için daha çok OpenCore tercih etmeye çalışın ama eğer OpenCore çalışmaz veya hatalı çalışır ise Clover'a yönelmeniz daha iyi olabilir gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…