Evet, açarken de o oyunları tekrar kodluyormuş kadar emek ve gereksiz uğraş sarf ediyorsun. Şu dandik sistemleri kullanıcılara önerip Linux'ta oyun oynanıyor diye diretmeyin arkadaşlar. Native olarak bile Linux'ta sorunlu çalışan oyunlar varken Wine ve türevlerine nasıl bu kadar güvenebiliyorsunuz?
Bu sistemler sağlam sistemler değiller, 10 sene önce geliştirilmiş bir oyunu açmak için bile 3-4 saat uğraş vermen gerekebiliyor. Steam'dan indirdiğim Don't Starve Together oyunumda bile ses sıkıntısı yaşadım Fedora sistemimde kaldı ki Wine ile sorunsuz oynayacağım.
Benim sana önerim Wine ve türevlerine güvenip de Linux indirme Linux'tan soğursun, niye hep sorun çıkarıyor diye uzaklaşırsın sistemden. Düşük sistem gereksinimli bir Windows'la devam et oyun oynamak istiyorsan.
Bu forumdaki kullanıcıların yoğun "Lutris sağlamdır, oyun oynatır" deyişlerine güvenip Lutris ile League of Legends kurmaya çalıştım Fedora'da. Daha istemciyi bile kuramadı yazılım, kısacası bu sistemlerin çalışma garantisi yok kendileri bile bu garantiyi veremezler eminim. Önermeyin insanlara şu dandik sistemleri. Ben ki 5 seneden fazla süredir Linux kullanan birisi olarak bu yazılımların sorunları ve eksikleri ile uğraşmak istemiyorum siz gidip daha ilk defa Linux kullanacak olan kişiye Wine ile 2-3 saat uğraşıp ter dökersen LoL oynarsın niye oynayamasın kardeşim diyorsunuz. Bu ne kadar doğru?
Bu sorunlar, eksikler son kullanıcının uğraşmak isteyeceği sorunlar değil arkadaşlar.