Daha önce Windows 7 kuruluydu. Bugün format atıp Windows 10'a geçmeyi denedim ama hata verdi.
USB diskini Windows'un kendi uygulaması ile oluşturdum fakat ISO olmayan seçenek ile yapmıştım. İnternette o yöntemin sorun çıkarmaya daha meyilli olduğunu okuyunca bir de Rufus kullanarak yapmayı deneyeceğim birazdan. Fakat bilgisayarım UEFI destekliyor mu bilmiyorum.
BIOS'dan bakarak anlamamın bir yolu var mı? Eğer desteklemiyorsa Rufus üzerinden hangi ayarları kullanmalıyım?
En az 5 yıllık bir dizüstü bilgisayar. Sistem özelliklerinin hepsini hatırlamıyorum maalesef.
Intel Core i3 3120M 2.5Ghz işlemci var.
Geforce 610M de ekran kartı yanılmıyorsam.
Laptop marka model neydi? Buradan baktığım kadarı ile UEFİ desteklemiyor, Rufus ile MBR olarak yazdırmalısınız ancak yine de UEFİ mi LEAGCY mi olduğu hakkında kesin birşey söylemem için model söylemeniz iyi olur.
Laptop marka model neydi? Buradan baktığım kadarı ile UEFİ desteklemiyor, Rufus ile MBR olarak yazdırmalısınız ancak yine de UEFİ mi LEAGCY mi olduğu hakkında kesin birşey söylemem için model söylemeniz iyi olur.
Bios'da UEFI ile alakalı bir ayar var ise destekliyor demektir. Fast boot aynı şekilde. Belki de desteği yoktur. Bios fotoğrafına şimdi baktım. Destekliyor gözüküyor. Bios'u default ayarlara alıp USB'yi UEFI olarak yazdırın. Boot tuşuna basın. Orda anlarsınız.
Bios'da UEFI ile alakalı bir ayar var ise destekliyor demektir. Fast boot aynı şekilde. Belki de desteği yoktur. Bios fotoğrafına şimdi baktım. Destekliyor gözüküyor. Bios'u default ayarlara alıp USB'yi UEFI olarak yazdırın. Boot tuşuna basın. Orda anlarsınız.
Keşke daha erken cevap verseydiniz tüh. Ben de Windows 10 MBR olarak kuruyorum şuan.
Büyük ihtimalle bir süre böyle kullanırım çünkü sürekli USB'yi biçimlendirip bozmak da istemiyorum.
Siz UEFI desteklediğini nasıl anladınız? Emin misiniz? Ben BIOS'da ona dair bir ayar görememiştim.