i3 3210'dan X4 880K'ya geçilmeli mi?

ceycey41

Decapat
Şu an Intel i3-3210 3.2 GHz işlemci kullanıyorum. AMD Athlon X4 880K almayı düşünüyorum. Bu değişiklik gözle görünür bir performans farkı ortaya koyar mı? Sizce almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önü tamamen kapalı olan bir platforma geçmek hiç mantıklı değil.
Şu anki sisteminizde i7'ye kadar çıkabilirsiniz.

Önü kapalı bir platform olduğunun farkındayım fakat şu an ileriye dönük bir sistem toplayabilecek miktarda param maalesef ki yok. Ben sadece şu anki işlemcim ile AMD Athlon X4 880K'nın arasında bir performans farkının ne boyutta olduğunu siz deneyimli kişilere sorup öğrenmek istedim. Bu soruma yönelik yanıt verirseniz çok memnuniyet duyarım. :kıkırda::kıkırda:

Ben size ileriye dönük sistem toplayın demedim. X4 880K sadece çoklu çekirdek performansı olarak bir tık önde bir işlemci.
Geçiş için anakartı da değiştirmek zorundasınız. Ayrıca tekrar sistem yükseltmesi yapmak istediğinizde yapamayacaksınız.
Bunlar yerine şu anki sisteminize i5 veya i7 işlemci takabilirsiniz.
Elinizde böyle bir imkan varken, kör bir platforma geçiş yapmak oldukça mantıksız.

Anakartımı zaten değiştireceğim. Eski ve kalitesi kötü bir anakarta sahibim. Bütçeme göre uyumlu anakart ve RAM araştırırken MSI A68HM-E33 V2 Soket FM2+ DDR3 2133MHz(O.C)-AMD Athlon X4 880K ikilisine denk geldim.
Alıp almamakla kararsız kaldım. Bunları almak yerine bana uyumlu ve piyasada bulabileceğim işlemcime uygun, DDR3 bir anakart önerisinde bulunabilirseniz çok muhteşem olur.

Öncelikle anakartınızı belirtin, yeterli olup olmayacağına bakalım. Ekstradan masraf olmasın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı