i3 3220 sistem RAM yükseltme

Buğra Taşbaş

Kilopat
Benim HP markalı 6 senelik masaüstü kasam var. Harici bir ekran kartım yok (HD Graphics 2500 var) Ben de dedim ki ekran kartı takviyesi yapayım. Ama kasayı açtığımda kasada ekran kartını takabileceğim bir slot yoktu. Araştırdım ve öğrendim ki HP iş için yaptığı kasalarında tasarruf olsun diye ekran kartı slotu eklemiyormuş.
Bilgisayarımın özellikleri:
  • İşlemci: i3 3220
  • RAM: 4 GB
Anakartımda 1 tane daha boş RAM slotum var. Ben bu slota 8 GB RAM taksam toplam 12 GB olsa RAM, oyunlardaki performansım artış gösterir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artış olur zira 4 GB yetersiz bir değer.

Oyunlarda FPS değeri gibi bir artış olmaz, lakin bende böyle düşünüyordum sizin gibi FPS değeri artar gibi ama durum öyle değilmiş.
Sadece oyunlardaki takılmalar donmalar WB. bu tür sorunları ciddi şekilde engelliyor, 4GB RAM'im varken 8GB Kingston HyperX takviyesi yaptım.
12GB 1333 MHZ gibi düşük bir frekans hızı olmasına rağmen etkisi görülüyor, sizin ekran kartınız yokmuş oyundan bahsetmişsiniz sanırım oyun için RAM almayı düşünüyorsunuz.
Dahili kartınıza da bağlı tabi ama dahili kartınızla orta derece performans almıyorsanız boşa masraf olur RAM takviyesi,

FPS farkı oyundan oyuna göre değişir ram CS GO LOL tarzı oyunlarda fark fazla olmaz ama GTA5 PUPG fazla ram istiyen oyunlarda FPS artışı sağlarsın.

Arkadaşlar;
Sorumda dediğim gibi 8 GB'lık RAM takmadım. 4 GB RAM taktım ve sistemim 8 GB oldu.
Benim bu takviyeyi yapma amacım, FPS değerlerinde az da olsa değişim olmasıydı ve oldu da.
ETS 2 de düşük ayarlarda oynanmayacak şekildeydi. Şuan orta ayarlarda rahat bir şekilde oynuyorum.(Ana menüde biraz kasma oluyor ama oyunda olmuyor.)
CS GO'da Dust 2 haritasında hiçbir değişiklik olmadı, yine kasıyor. Ama diğer haritalarda en düşük ayarlarda en düşük 35 FPS'i gördüm. En yüksek 60.
Yeni anakart ve ekran kartı alana kadar idare eder diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…