İşlemciyi de yükseltebilirim ancak esas soru GTX970 bu anakartın üstüne sığar mı? Backplate değer gibi geliyor RAM'lere bir türlü emin olamadım. Değerse iade etme şansı da olur mu kutuyu açtıktan sonra?
Aslında hazır DDR3'ler henüz piyasadayken 8 GB daha RAM takviyesi de yapayım diyorum ama bu sefer 2000TL'ye yakın yükseltme masrafım oluyor (İşlemciyi sıfır aldık diyelim misal i5-3340). Belki PSU bile sorun çıkartabilir (LitePower olduğundan). Tüm eksikleri giderdik diyelim ki bu da yaklaşık 2300-2500 TL arası tutar. Kaç sene götürür ki bu makine oyun amaçlı kullanılacağı göz önüne alınırsa? Yani çok kararsız kaldım aklımda fazlaca soru işareti var. Aydınlatabilirseniz sevinirim.
Tabi yukarıda da değindiğim gibi esas mesele kartın RAM'e değip değmemesi önce onu netleştirmemiz lazım.
. Vatan'da da uygun fiyata denk gelince dayanamadım gittim Asus Strix Gaming GTX950 OC modelini aldım ve taktım arkadaşlar. Yukarıda bahsettiğim SSD takviyesini de yaptım. Şu an için gayet memnunum, beklentimin ötesinde bir performans verdi diyebilirim.
Dipnotlarım:
- Oyunlarda bile RAM kullanımı 5 GB'ın üstüne kolay kolay çıkmadığından RAM takviyesi olayını şimdilik rafa kaldırdım. İlerde lazım olursa artık komple bir PC değişikliğine giderim diyorum.
- PSU oldukça yeterli. Isınma, sesli çalışma gibi sıkıntılar yaşamadım PSU'da.
- Backplate GTX950'lerde bulunmuyor. Ancak bulunsaydı bile çok rahat RAM'lere değmeden montajı yapılırdı. O konuda ben gibi soru işareti yaşayan arkadaşlar olursa rahat olabilirler sıkıntı yok, gayet rahat sığacaktır.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar arkadaşlar. Bir de fotoğraf ekliyorum. Biraz kablo karmaşası var kasamın içinde ve ancak bu kadar toparlayabildim: