i3 3240 mı i3 4130 mu ?

Arkadaşlar bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bu yüzden intel core i3 tercih ediyorum iki işlemci arasında kaldım. Bana yardımcı olabilecek birisi var mı?

Oyun için topluyorum ama intel kullanacağım daha önce hiç amd kullanmadım. Onun takılması, daha doğrusu soğutucusu biraz dert o yüzden intel ve inteli seviyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende i3 3240 var. Fakat masanın üstünde tozlandı...
Kullansaydım performansı hakkında yorum yapardım.

4.nesilin (4130'un) 3.nesilden (3240'dan) farkı güç regülatörünün işlemci üzerine entegre edilmesi. Bu yüzden işlemci daha az güç tüketiyor dolayısıyla daha az ısınıyor. Ben 4130 kullanıyorum, işlemci sıcaklığı oyunlarda 40 dereceyi geçmiyor.

Ayrıca güç regülatörünün entegre edilmesiyle overclock performansı artıyor ama i3'ün overclock performansı düşük olur. Tahminimce %10-15 arası bir overclock yaparsın. Zaten 3,4GHz hızla çalışıyor şu anda tüm oyunlar için yeterli gerektiği zaman 4 GHz'e kadar çıkartabilirsin i3-4130 sanırım.

Hocam sonunda "K" ibaresi olmayan yani çarpan kilidi açık olmayan işlemcilerde hız aşırtma işlemi uygulanamaz.

Peki benim eski işlemcim Pentium D 820. Ben o işlemciyi 2,80GHz'den 3,40GHz'e kadar yükselttim nasıl oldu? Oradaki K harfi oveclock performansı yüksek olduğunu belirtiyor. K ibaresi olmayan işlemcilerede overclock yaparsın ama performansı az olur.

2'side çok iyi bir işlemci değil, ancak 4130 alabilrsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…