Ram yetersiz kaldığından ekran kartı %'si düşükte çalışır. Bu da darboğaz yaptığı düşüncesine katabilir sizi. Fakat darboğaz ile alakası yoktur. Ramı yükseltirseniz, %90 Gpu kullanımı da, fps de artar.
100TL daha ekle 2.Nesil i5 al eğer RAM yetersizliği yoksa darboğazı kaldırırsın + performans artışı.
Normalde GT440 çok güçlü bir ekran kartı değil ama çözünürlükten dolayı işlemci besleyemiyor.
Bu arada RAM yetersiz olunca drop olduğundan dolayı, ani duraksama neticesiyle GPU düşük kullanılıyor gözükür yoksa RAM az diye GPU da az kullanmaz. Belki kafası karışan olur diye açayım dedim
200 TL'ye sürekli var. Acele etmeni önermem. Ben i7 2600 aldım. Ekran kartım eskiden GT 440 DDR3'tü sadece işlemci artışı ile bile 720p 50 FPS GTA 5 oynuyordum. Seninki DDR5 ve daha yüksek performans verir. Ama işlemciyi kesinlikle o paraya zayıf alma. Fırsat ürünü değil zaten 200 TL'ye sürekli satılan bir model. Ben işlemcimi 350ye aldım. Bazen fırsat çıkıyor. Ama i7 3770 almak istersen 700-800'den başlıyor. Güncel oyunlarda orta yüksek performans da verir. Biraz araştırmalısın. Ya da illaki ekonomik olsun dersen Xeon işlemcileri araştır sana yardımcı olurum.