i3-3240 ve R7 240 Oyunlarda Düşük GPU Kullanımı

aligg01

Hectopat
Daha fazla  
Sorunumdan bahsedeyim. Ben FPS oyunu oynuyorum. Çoğu kişi biliyordur. Point Blank oyunda MSI Afterburner verilerine bakayım dedim ne işlemci ne de ekran kartı tam performansıyla çalışmıyor. Tüm grafik ayarları yükseltmeme rağmen tam performans vermiyor ekran kartım ve işlemci.

Ondan sonra dedim online oyun belki de çok zorlamıyordur o yüzden dedim oynamadığım bir oyun indirdim GTA IV onda oynadım bi süre onda ise GPU kullanımı 99 veya 100'ü düşmüyordu ama işlemci gene 85'i geçmiyordu. Very high yapsam dahi işlemci 8'i geçmedi. Lütfen bu konuda bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim darboğaz var mı, yok mu sistemimde? SS atıcağım 2 oyunada dair, FPS düşmemesine rağmen arada bir takılmalar oluyor. Bu arada PointBlank oyununda FPS sabitleyici vardır ekranına göre 60 veya 75 Hz.
Bazen CPU kullanımı 0 oluyor.

PointBlank SS:

1.jpg
2.jpg

3.jpg
4.jpg

GTA IV SS:

5.jpg
6.jpg

7.jpg

İ3-3240
MSİ R7240 2GB 128BİT
DDR3 8GB RAM 1600MHZ: RAM'larin 1'i single biri 1'i Dual
GA-H77M-D3H ANAKART
230W PSU MARKASINI BİLMİYORUM.

Tam olarak anlatmak istediğim benim bilgisayarımda darboğaz var mı ? Ben tam anlamıyorum bu konuyu birde bu sistemi yükseltmeye gerek var mı? Sadece PB oynuyorum yükseltilecekse hangi bileşen yükselmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ortada bir darboğaz yok. O oyunlarda GPU kullanımın düşük seyretmesi gayet normal. GTA 5 gibi ağır oyunlarda GPU %99 seviyelerine çıkar. GPU sürekli bu kullanımda çalışacak diye bir zorunluluk yoktur. Kasma, donma olmuyorsa dert etmeye gerek yok. Ayrıca CPU kullanımın düşük olduğundan bahsetmişsin, CPU kullanımın düşük olması iyiye işarettir. CPU kullanımı %100 olursa takılma yaşarsın zaten. CPU, ekran kartı gibi değil ki yüksek kullanımda tam performans versin. CPU kullanımı ile GPU kullanımı arasında ters orantı var.

CPU %95-%100 iken Ekran Kartı %80-%90 'ları görüyorsa bir darboğaz var demektir. Senin durumunda ise böyle bir şey söz konusu değil. Yani sıkıntı yok. İşlemci %sinin düşük olması iyi bir şey. Adam yük altında değil yani.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı