i3 4100M ve GT 740M Sistem Düşük FPS Sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Biliyorum Casper kötü bir marka ama ben de ne yazık ki bütçem yettiği için Casper Nirvana aldım. Oyunlarda anlık FPS düşüşleri oluyor. Mesela CS GO, LOL VSYNC açık bir şekilde oynuyorum. Ama FPS yer yer 55-58 oluyor. Tabi bu da anlık takılmaya sebep oluyor. Oyundaki sıcaklık değerlerini kontrol ettim. İşlemci yükte maksimum 70, ekran kartım ise maksimum 65 derece. Isınmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. RAM 4GB. RAM belleğin yetersiz geldiğini düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Model: Casper Nirvana CHY.4100-4L45A-B
  • İşlemci: i3 4100M 2.50 GHz
  • Ekran Kartı: GT 740M 2GB
  • RAM: 4GB DDR3 1333MHz
  • Hardisk: WD 500GB 5400RPM (Hardisk testi yaptım. Bad sector hatası yok. Ayrıca okuma yazma hızı 80-90 arası.)
  • Sistem: Windows 10 Home SL 64 Bit.
Ayrıca İntel Rapid Depolama teknolojisi bilgisayarda mevcut onda da herhangi bir sorun görünmüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorum Casper kötü bir marka ama ben de ne yazık ki bütçem yettiği için Casper Nirvana aldım. Oyunlarda anlık FPS düşüşleri oluyor. Mesela CS GO, LOL VSYNC açık bir şekilde oynuyorum. Ama FPS yer yer 55-58 oluyor. Tabi bu da anlık takılmaya sebep oluyor. Oyundaki sıcaklık değerlerini kontrol ettim. İşlemci yükte maksimum 70, ekran kartım ise maksimum 65 derece. Isınmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum. RAM 4GB. RAM belleğin yetersiz geldiğini düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Model: Casper Nirvana CHY.4100-4L45A-B
  • İşlemci: i3 4100M 2.50 GHz
  • Ekran Kartı: GT 740M 2GB
  • RAM: 4GB DDR3 1333MHz
  • Hardisk: WD 500GB 5400RPM (Hardisk testi yaptım. Bad sector hatası yok. Ayrıca okuma yazma hızı 80-90 arası.)
  • Sistem: Windows 10 Home SL 64 Bit.
Ayrıca İntel Rapid Depolama teknolojisi bilgisayarda mevcut onda da herhangi bir sorun görünmüyor.
Harddisktende kaynaklanabilir, SSD tavsiye ederim. Artı lolü yüksek ayarlara çek. O zaman kasmalar gidecektir.

Harddisktende kaynaklanabilir, SSD tavsiye ederim. Artı lolü yüksek ayarlara çek. O zaman kasmalar gidecektir.
Ultra ayarlara da aldım sıkıntı anlık FPS düşmesinde ultrada dahi 60 FPS akıcı bir şekilde oynuyorum. Ama dediğim gibi anlık takılmalar oluyor ve FPS 58 falan olup tekrar 60 oluyor.

Notebook bu konuda çok sıkıntı işte, harddisk yerine ssd tavsiye edebilirim ancak. O dropları düşürücek birtek bu çare var.

LOL oyunu için RAM yeterli. Bu laptop ısı sorunu ile ünlüdür mümkünse alt tarafına arkası havaya kalkacak şekilde kitap koyarak oyna. Oyun içi ısıları MSI Afterbuner ile kontrol et. LOL FPS sabitle.

LOL oyunu için RAM yeterli. Bu laptop ısı sorunu ile ünlüdür mümkünse alt tarafına arkası havaya kalkacak şekilde kitap koyarak oyna. Oyun içi ısıları MSI Afterbuner ile kontrol et. LOL FPS sabitle.
FPS sabit ısınma sorunu hiç yok. Oyunda kasma yok zaten ani drop var arada oluyor.
VSYNC'yi kapatıp max FPS'yi 60'a sabitlemeyi dene.
Öyle yaptım. Oyun akıcı zaten. Droplar olmasa çok keyifli olacak.
HDD TUNE Sonucu:

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    40,1 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı