i3 4130 GTA 5 %100 CPU Kullanımı Sorunu

TrevorPhilipsLTD

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bende GTX750 Ti ve İ3 4130 olan bir sistem var. Ancak eskiden olmayan bir sorun oluştu son zamanlarda. Oyun son zamanlarda çok takılmaya başladı. Ayarları düşürdüm ama farkeden bir şey olmadı. Ben de sorunun nerede olduğunu merak edip MSI AfterBurner'dan oyun sırasındaki çoğu sistem göstergesini açtım. Aşağıdaki videoda bulunan ayarlarda kullanıyorum ve 60FPS üstü alıyorum. FPS düşmüyor ancak oyun ms'lik donmalar yaşıyor. Bu benim canımı sıkıyor. Sorun özellikle şehir içine hatta Vinewood ve Rockford Tepeleri civarında kendini gösteriyor. Nasıl olduğunu anlatmak için video çekmeği düşünüyorum ancak videoda belli olur mu bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Sistemimin özellikleri:

MSI GTX750 Ti, İntel İ3 4130, MSI H81M-P33, Hi-Level 8GB 1600MHz CL11 Soğutuculu RAM, Maxtor Diamond 160GB 7200RPM HDD, Power-Boost VK-1623 400W

Ayarlarım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@Recep Baltaş , @Egehan Orçun , @BilgisayarKurdu

Merhaba. Bende R9 290 ve İ5 3470 bileşenleri var ve bende aynı sorunları yaşıyordum. VSR ayarını açtıktan sonra (2k çözünürlüğe aldıktan sonra) ekran kartına daha fazla yük bindiği için cpu kullanımı düşüyor. Çözüm bulamazsanız denemenizi tavsiye ederim.

Sizin ekran kartı R9 290, benimki GTX750 Ti [emoji4] Bu yüzden 2K çözünürlüğe çıkarsam her ayarı kısmam gerekir. Ama çözünürlük ayarlarıyla uğraşmayı deneyecem.

Merhaba. Dediğiniz gibi DSR'ı açıp çözünürlüğü arttırınca sorun çözüldü ancak tam 2K'ya almayınca görüntü monitörde kötü görünmeye başladı. Ama tam 2K'ya alınca (2560x1440) ekran eskisinden de güzel görünmeye başladı ve sanki MSAA açıkmış gibi görüntü verdi. Ancak bu sefer 60FPS olmadı ve 60FPS'ye alışınca bırakasım gellmiyor 60FPS'yi.

Ayarları düşürmüşsündür ama yinede ben söyliyeyim. Nüfus ayarlarını kısmayı unutma.

CPU kullanımı %100 oluyorsa ve fps drop oluşuyorsa bu neyden kaynaklı hocam

Şunu soralım birde arkadaşa. GPU kullanımı % kaç oluyor peki ? %100'de sabit mi yoksa %10 civarına düşüp tekrar çıkıyor mu ?

Biraz araştırın . Drop oluşmasının nedeni işlemci olsa aynı sistemi kullanan bir sürü insan var forumda onarda da FPS drop olurdu. Drop oluşmasının nedeni driver, güncel olmayan BIOS' da olabilir. Ve hatta oyun orjinal değilsede olabilir.

Ve konuyu gerçekten okuduysan FPS drop olmadığını belirtmiş arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…