i3 4130 GTX 1050 Ti Sisteme OC Yapılırsa Valorant'ta FPS Artar mı?

Bushel2

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ASUS marka Cerberus GTX 1050 Ti Advanced Edition aldım, sıfır olarak. Fakat işlemcim ve anakartım eski olduğu için, darboğaz sıkıntısı oluyor. 144 Hz bir monitör aldım ve bir 6 ay kadar aldığım ürünlerin taksidi bitene kadar, işlemci ve anakart gibi bileşenlerimi yükseltemeyeceğim. Benim sorum şu, işlemcinin yarattığı darboğaza rağmen, ekran kartına overclock vs. yaparak FPS'i 144'e sabitleyebilir miyim? 120 bile olur. Çözünürlük vs. düşürünce işlemciye daha çok yük bindiği için, maalesef FPS daha da kötüleşiyor.

Oynadığım oyun: Valorant.
Ekran kartı: ASUS Cerberus GTX 1050 Ti Advanced Edition.
İşlemcim: Intel i3 4130.
RAM: 4 GB 1333 MHz (aslında 1600, hatta BIOS'tan 1600 MHz'e çekiyorum ama gene 1333 MHz olarak gözüküyor)
İşlemci fanı: Snowman M.200
PSU: 400 Watt, ama net 350 veren Everest'in bir PSU'sı.
Anakart: MSI H81M - P33.

Dediğim gibi, 6 ay kadar sonra sistemi tamamen güncelleyeceğim, ama o 6 ay boyunca FPS'i bir şekilde 144'e sabitleyip, monitörden verim alabilirsem çok güzel olur. Ekran kartı oyun sırasında mask 53 dereceyi görüyor. İşlemci zaten boştayken 35-40 derece arası yeni termal macun değişimi falan yapıldı. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı