i3 4130 İşlemciyi Önerir misiniz?

i3 6100 daha ileriye dönük olur. Bu arada arkadaşın attığı yorum çok saçma. En az i5 4460 demiş x4 840 ile gtx 950 darboğaz yapmıyor. Arkadaşın sorunu biraz farklıdır diye tahmin ediyorum. Bütçeniz el vermiyor ise i3 4130 da kullanabilirsiniz darboğaz olmaz.

Benim sorunum herkeste yaşanabilecek bir sorun. Ben kaliteli ve sorunsuz bir oyun deneyimi için İ5 4460 önerdim. İ3 4130'da arkadaş GTA 5'i 60FPS'de takılma olmadan oynayamaz. Ben bundan bahsettim. Yoksa darboğaz yapmadığını biliyorum. Ama şuanki oyunlar işlemciye çok yükleniyor ve gelecekte sorunsuz bir oyun deneyimi için i5 4460 şart.

@furkanxdgs4 Arkadaşa baştan sona katılıyorum, bendede i3 4130 gtx 750 ikilisi var sadece GTA 5 'de arkadaşın bahsettiği takılmaları yaşıyorum. Eğer GTA 5 'de ufak takılsın ne olacak dersen al, ama oyunu su gibi oynmak istiyorum dersen en az i5 al. İ7'ye de para verilmez zaten (fuzuli) en iyisi i5.
Bana kalırsa bu ikiliyi al bütçenede uyar gibi.
Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 DVI&VGA Anakart
İlerdede ekran kartını güncellersin miss.

Son düzenleme:
peki i36100 ile asus b150m-k d3 olurmu
Önerilerinizi çok yanlış buluyorum. Bu hesaplı bir işlemci yoğunluk,Uzak detay gibi ayarları kısmazsanız takılma yaşamanız doğal. Ayrıca i3 6100 Gtx 950 ile gta 5 de yüksek ayarlarda takılma yaşatmıyor. Neden i5 e okadar para verilsinki. Üstelik ddr 3 olacak.

Bahsettiğiniz ayarları komple kapattım daha ne yapayım hocam ? sorun hala devam etmekte. Zaten oyunu aşağıya alıp google chrome'de gezmeye kalksam yazı yazarken bile harfler geç gidiyor.

Test sonuçları yerine gerçek kullanıcı deneyimlerine dikkat etmenizi öneririm. O ayarlar kısıkken de açıkken de işlemci darboğaz yapıyor. Ben şuan çoğu ayarı Very High'da 2560x1440 çözünürlükte oynuyorum ve anca darboğaz sorununu çözdüm. Aslında arada bir yine yapmakta ancak o kadarda olabilir. Eğer alınabiliyorsa İ5 alınmalı veya GTX750 Ti yerine R9 380 veya GTX950 alınmalı.

Sisteminizde boşta iken işlemci kullanımı kaçta? Ani yükselmeler oluyormu?

Takılmaların sebebi ya ekran kartı'nın VRAM'in yetersizliğidir, ya da RAM'dir. İ3 4150 ile GTX 950'de öyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

B150M olur, ama i3 6100 ile kullanacaksanız DDR3L RAM kullanmalısınız. Ama gerek yok. Attığım resimdeki gibi H110M ile DDR4 RAM alırsanız, yanına da i3 6100 alırsanız zaten darboğaz yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…