i3-4130 & RX580 sistem oyunlarda çöküyor

Batuhan_polat69

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX580 ryzen 7 5700x
Portal 2 oynarken PC direkt çöktü. Bundan önce Areo Tales diye MMO RPG'de aynısı oluyordu. Kafam karışık çünkü benim kullandığım PSU 400W Frisby eski kasası dönüştürücüden güç alıyor, bu PSU ile 7Days to Die, CS:GO, Team Fortess 2 gibi oyunları oynadım ve gidip en basit oyunda çöküyor. Ana menüden sonra oyuna devam et diyence oluyor.

Sistem;
İşlemci i3 4130.
Ekran kartı RX580 Sapphire.
RAM DDR3 8 GB.

İşlemcinin ekran kartı için biraz yavaş kaldığını biliyorum, daha sonra değiştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Portal 2 oynarken PC direkt çöktü. Bundan önce Areo Tales diye MMO RPG'de aynısı oluyordu. Kafam karışık çünkü benim kullandığım PSU 400W Frisby eski kasası dönüştürücüden güç alıyor, bu PSU ile 7Days to Die, CS:GO, Team Fortess 2 gibi oyunları oynadım ve gidip en basit oyunda çöküyor. Ana menüden sonra oyuna devam et diyence oluyor.

Sistem;
İşlemci i3 4130.
RAM DDR3 8 GB.

İşlemcinin ekran kartı için biraz yavaş kaldığını biliyorum, daha sonra değiştireceğim.
RAM yetersiz geliyor olabilir.

Bilgisayarınızın çalışması mucize gibi bir şey zaten. Eli yüzü düzgün denebilecek tek bileşen ekran kartınız, o da hem eski hem de sorunlu bir ekran kartı. İşlemciniz 2021 yılında EOL olmuş. Ramleriniz DDR3. Güç kaynağınız hem kötü hem güçsüz. İşlemciniz ekran kartınıza göre biraz değil korkunç yavaş.

Portal 2 oynarken PC direkt çöktü. Bundan önce areo tales diye MMO RPG'de aynısı oluyordu. Kafam karışık çünkü benim kullandığım PSU 400W Frisby eski kasası dönüştürücüden güç alıyor, bu PSU ile 7Days to Die, CS:GO, Team fortess 2 gibi oyunları oynadım ve gidip en basit oyunda çöküyor. Ana menüden sonra oyuna devam et diyence oluyor.

Sistem;
İşlemci i3 4130.
RAM DDR3 8 GB.

Hocam DDR3 çok düşük gelmiştir ve zaten günümüzde 8 GB RAM yetersiz bir RAM miktarı ve işlemciniz müzede sergilenecek kadar eski.

400 watt yetmeyebilir hocam. Dandikmiş zaten. PSU yeterli güç veremediğinden çöküyordur muhtemelen.
evt doğru zaten değiştiriceğim parçalardan biri portal2de çökmesine şarşırdım hani önceden 9500gt 1gb takılıdı açıyordu eski bi oyunda çökmesi şaşırtan kısım

Hocam DDR3 çok düşük gelmiştir ve zaten günümüzde 8 GB RAM yetersiz bir RAM miktarı ve işlemciniz müzede sergilenecek kadar eski.
sistemin bu yönden dengesiz olduğunu biliyorum ama eski bi oyunda çökmesi epey garibime geldi daha önce 9500gt 1 gb takılıyken sorun yoktu

parça önerisine açığım

Son düzenleme:
Bilgisayarın çökmesi için oyunun yeni veya eski olmasının bir önemi yok ki. Google Chromeda 10 15 sekme açarak ta bilgisayarı çökertebilirsiniz. Parça önerisi için galiba yeni bir konu açmanız gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla bu sitede mevzuat o şekilde. Bir de bütçenizi ve kullanım amacınızı da belirtmeniz lazım.

Sistem;
İşlemci i3 4130.
RAM DDR3 8 GB.

Ramler biraz eski kalmış kankam.DDR5 in çıktığı şu günlerde 3 biraz zorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı