i3 4130 ve RX 560 sistem çok az güç tüketiyor

muhi0609

Hectopat
Merhaba, sistemimin ne kadar güç tükettiğini merak edip açtım. İşlemcimin ve ekran kartımın TDP değerini öğrendim. Sistemi stres testine soktum ve çok az güç tükettiğini gördüm. Örneğin;
i3 4130 normalde 54W ama %100 kullanımda bile 25W'ı geçmiyor. Aynı şekilde ekran kartım normalde 90W (RX 560) ama 50W civarı tüketiyor. Arkadaşımda ve internetteki videolara baktığımda TDP değerlerini görüyorlar hatta geçiyor. Sanki FPS değerlerim de düşük geliyor. Nedeni nedir? Çözümü var mı? PSU: FSP Hyper 700W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç seçeneklerinden yüksek performansı seçtin mi?

Evet, 3 farklı yerden denedim.
Arkadaşlar hala tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hiç kimse bilmiyor mu ?

Son düzenleme:
Arkadaşlar, internetten baktım CS GO 150 200 alıyorlar orta ayarlarda ben en düşükte 70 falan alıyorum yardım edin lütfen.

Bana gayet normal göründü.işlemcinin TDP si 54 WATT ve bunu gördüğüm kadarıyla çekiyor .
rx 560 ında hatırladığım kadarıyla 75 WATT TDP si var.
Şimdi ekran kartından overclock için gerekli olan fazladan Watt değeri bulunuyor o da 25 watt.
Fabrikasyon olarak oc değilse ekran kartın 50 watı çekiyorsa hiçbir sorun yoktur.
İşlemcinin değerleri de gözüme çok normal göründü.
YouTube'de gördüğün o değerleri bir de aynı grafik ayarlarında iken dene.
Bende i5 4570 var ve 170 fps yi ben zor alıyorum. Sistemin sağlıklı.
Benim sistem rx 460 var ve o da 50 watt çekiyor

Oradaki hepsini topla işlemci 55 Watt çekiyor ekran kartı 75 Watt çekiyor hepsi ayrı görünüyor orada.
GPU VRM tek başına 33 Watt çekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…