İ3 4150+GTX 770 mi İ5 4690+GTX760 mı?

Sistem toplama konularıma bakabilirsiniz. R9 290'ın GTX 770'den iyi olduğunu gayet iyi biliyorum. Arkadaş iki seçenek vermiş tercih yapmışım. Konuyu daha fazla dağıtmaya gerek yok.

Biraz daha dikkat edelim lütfen. Onların hatalarını düzeltmeliyiz.

Resimleri iki ayrı video görüntüsünden keserek aldım, o yüzden biraz karışık olabilir. Aşağıdaki grafikte GTX 780'li bir bilgisayarın her iki işlemcide aldığı değerler görülüyor. Görüldüğü üzere i5-4690'nın bariz bir üstünlüğü var. Eğer sen düşük ekran kartlı bir bilgisayar dizersen sadece Crysis3'te belki değerler aynı olur, ama diğer iki oyunda i5+GTX 760 daha performanslı olacaktır.

Eğer ilerde yeni çıkacak 5.nesil bir i5 işlemci alırım dersen i3+GTX 770 al ama değiştiremem dersen i5-4690+GTX 760 al. Yada 5.nesil intel işlemcileri bekle, sanırım önümüzdeki yıl çıkacak ama ne zaman tam bilmiyorum.

Bu değerler overclock edilmiş işlemciler ile mi ?

Oyun amaçlı kullanılacak ise i3 4150 gtx 770 tercihimdir hem upgrade yapmak açısından daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…