i3 4150 sistem kendini yeniden başlatıyor

Bozkaplan

Decapat
Merhaba. Ekteki sisteme sahibim. Geçenlerde bu sorun başıma geldi. 1 TB HDD ve 150 GB SSD takılı sisteme geçen günlerde 250 GB SSD taktım. Sistemde gördü sorunsuz şekilde. Lakin bilgisayar 15 20 dakika çalıştıktan sonra yeniden başlatıyor kendini. Bazen bunu üst üste yapıyor bazen aralıklarla yapıyor bazen de hiç açılmıyor. SSD'yi çıkartıp eski haline getirdim sistemi. Lakin hata aynı şekilde devam ediyor. Kasadan daha öncesinde elektriksel bir cızırtı çıkmaktaydı. Bununla alakası var mıdır?
Ek olarak ekran kartı değişimi yapmak istesem ne takabilirim?

Sorunun kaynağını belirlemek adına cızırtının tam olarak hangi donanımdan geldiği önemli.
Benim fikrim sisteminizin kurulu olduğu diskte bir problem olabileceği yönünde. Öte yandan işlemcinizin termal macununu değiştireli 1-2 seneyi geçtiyse yenilemenizi tavsiye ederim.
Hiç açılmaması garip geldi. Biraz daha açar mısınız? Power tuşuna bastığınızda fanlar dönüyor lakin bios ekranı dahi gelmiyor mu? Görüntü geliyor ama masaüstü mü gelmiyor gibi belirtirseniz iyi olur.

Ekran kartı olarakta 1050 Ti veya RX 470 düşünülebilir.

Termal macunun 1 senesi dolmadı. Powerdan geliyor olabilir net nereden geliyor bilmiyorum. Çünkü kasa birazcık küçük ses fazla geliyor. Bazen PC açılış sırasında fanlar devreye girdiğinde tık edip gidiyor daha siyah ekran gelmeden, bazen tamamen açılıyor masaüstü gelir gelmez tekrar kapanıp açılıyor, bazen de 1 2 saat aralıklarla yapıyor.
Mesela 2 Saattir kapanmadı.

Bu hatanın neyden kaynaklandığını görebileceğim bir sistem yok mu ? PSU'yu değiştirdim lakin yine aynısını yapıyor. SSD bozuk olabilir mi?
@Recep Baltaş
PSU değiştirdim sistemden ekran kartı RAM SSD'i çıkardığımda dahi hata devam ediyor üstelik 1 2 gün sonra açmayı denediğimde oluyor boştan yere anakart değiştirmek istemiyorum başına gelen varsa lütfen izlediği yolu yazsın

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…