i3 4150 sistem yükseltme

@Astrein bence o işlemci ile en ufak bir fark yok aralarında. Ki onu alırsam, yeni anakart ve yeni RAM almak zorunda kalacağım. O halde şu anda sabredip para toplayayim. İleride sistemi satarım ve komple yenilerim.
Peki sistem ne kadar eder?

Ryzen 3 1200 ve 4150 arasında fark yok mu ? 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçmek bile dağlar kadar fark, emin ol ki aradaki farka değiyor, ben 1 model üstün olan 4170'ten geçtim, günümüzde hiçbir uygulama 2 çekirdeğe göre yapılmıyor, sonuç olarakta 2 çekirdekler gömülüyor yere, FPS drop mu dersin, ne istersen var.

Kaldı ki i3 4170 ile Ryzen 3 1200 arasında hız aşırtma yapmadan bile %45 fark var, ben 3.7GHz hız aşırtma ile %60 fark yakaladım.

Sıfırdan sisteme geçmenize gerek yok. Bütçeniz dar ise 400 TL civarında İ5 4xxx türevi bir işlemci alabilirsiniz. Sistemin önü RX 580'e kadar açılmış olur. RX 460 zaten 2 sene kadar daha idare eder.

İ3 4150 kullanıyordum 4-5 senedir. Bütçem aşırı dar olduğu için 1-2 ay önce İ5 4460 alıp can çekişen oyunlarda aşırı rahatlattım sistemi.

Ama RAM ve anakarti da hesaba katarsam değmez bence. Ki sanal da olsa 4 çekirdek
Sanal da olsa değil, o sanal çekirdekler sizi 4 çekirdek gücüne yaklaştırmaz bile, 2 gerçek %100 gücündeyse 2 sanal %5 eder ancak, tek amacı sisteminizin boş işlerini halletsin, başka işi yok. 4 çekirdek optimizeli uygulamalar sorun çıkarmasın diye oradalar.

Hatta sanal çekirdekler ekstradan değil, gerçek çekirdeğiniz gücünün bir kısmını yana ayırarak sanal çekirdek oluşturuyor, her çekirdek gücünün %5'ini kenara ayırıyor, yani 4 çekirdek bile olmuyorsunuz bir nevi. Ekstra bir şey yok.

İmzamdaki anakart, işlemci ve RAM'ı almam 1100 TL tuttu, 1.5 hafta önce alındı, masraf bile değil.

Oyun geliştiriyorsanız hele 2 çekirdekten acilen kurtulun, 4. nesil i5'te alabilirsiniz fakat hep sorun yapacak, en fazla nereye kadar yükselteceksiniz ? Ryzen alırsanız tek seferlik biraz masraf çıkacak fakat ileride 4. nesil bile takarsınız. Daha iyi ekran kartı takacağım diye her seferinde masraf yapmazsınız hem, sadece işlemciyi yükseltirsiniz o kadar. Şu an sistemime Ryzen 7 3700X bile taksam sorun çıkarmayacak mesela.

Bence işlemci, anakart ve Ramini sat ryzen sisteme geç. En iyi. Çözüm bu gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…