@Astrein bence o işlemci ile en ufak bir fark yok aralarında. Ki onu alırsam, yeni anakart ve yeni RAM almak zorunda kalacağım. O halde şu anda sabredip para toplayayim. İleride sistemi satarım ve komple yenilerim.
Peki sistem ne kadar eder?
@Astrein bence o işlemci ile en ufak bir fark yok aralarında. Ki onu alırsam, yeni anakart ve yeni RAM almak zorunda kalacağım. O halde şu anda sabredip para toplayayim. İleride sistemi satarım ve komple yenilerim.
Peki sistem ne kadar eder?
Ryzen 3 1200 ve 4150 arasında fark yok mu ? 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçmek bile dağlar kadar fark, emin ol ki aradaki farka değiyor, ben 1 model üstün olan 4170'ten geçtim, günümüzde hiçbir uygulama 2 çekirdeğe göre yapılmıyor, sonuç olarakta 2 çekirdekler gömülüyor yere, FPS drop mu dersin, ne istersen var.
Kaldı ki i3 4170 ile Ryzen 3 1200 arasında hız aşırtma yapmadan bile %45 fark var, ben 3.7GHz hız aşırtma ile %60 fark yakaladım.
Sıfırdan sisteme geçmenize gerek yok. Bütçeniz dar ise 400 TL civarında İ5 4xxx türevi bir işlemci alabilirsiniz. Sistemin önü RX 580'e kadar açılmış olur. RX 460 zaten 2 sene kadar daha idare eder.
İ3 4150 kullanıyordum 4-5 senedir. Bütçem aşırı dar olduğu için 1-2 ay önce İ5 4460 alıp can çekişen oyunlarda aşırı rahatlattım sistemi.
Sanal da olsa değil, o sanal çekirdekler sizi 4 çekirdek gücüne yaklaştırmaz bile, 2 gerçek %100 gücündeyse 2 sanal %5 eder ancak, tek amacı sisteminizin boş işlerini halletsin, başka işi yok. 4 çekirdek optimizeli uygulamalar sorun çıkarmasın diye oradalar.
Hatta sanal çekirdekler ekstradan değil, gerçek çekirdeğiniz gücünün bir kısmını yana ayırarak sanal çekirdek oluşturuyor, her çekirdek gücünün %5'ini kenara ayırıyor, yani 4 çekirdek bile olmuyorsunuz bir nevi. Ekstra bir şey yok.
İmzamdaki anakart, işlemci ve RAM'ı almam 1100 TL tuttu, 1.5 hafta önce alındı, masraf bile değil.
Oyun geliştiriyorsanız hele 2 çekirdekten acilen kurtulun, 4. nesil i5'te alabilirsiniz fakat hep sorun yapacak, en fazla nereye kadar yükselteceksiniz ? Ryzen alırsanız tek seferlik biraz masraf çıkacak fakat ileride 4. nesil bile takarsınız. Daha iyi ekran kartı takacağım diye her seferinde masraf yapmazsınız hem, sadece işlemciyi yükseltirsiniz o kadar. Şu an sistemime Ryzen 7 3700X bile taksam sorun çıkarmayacak mesela.