İ3 4160 işlemci kaç çekirdek ?

gigaachad

Megapat
Merhaba ben bilgisayar topluyorum ve işlemci alacağım. 4 çekirdekli işlemci kullanmak istiyorum. İ3 4160 işlemcide kaç çekirdek vardır ? 4 çekirdekli değil ise bana işlemci önerebilirmisiniz. Anakart olarak Asus H81M-Plus alıcağım. Yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

İşlemciyi Intel üretiyor. Üretici firmanın sitesinden kaç çekirdek olduğunu öğrenebilirsin. Hatta Türkçe yazıyorlar.

Çift çekirdek bir işlemci ama Hyper Threading ile sistemde 4 çekirdek gözüküyor.

Bence 1 - 2 yıl yüksek - orta 2 yıl gibi de orta - düşük oynarsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3-4130 ve GTX 750Ti'yi birlikte 1920x1080 çözünürlükte oyunları oynuyorum, yetiyor. Eğer grafik sevdalısı değilsen, oyunları açıp oynayayım dersen 4-5 sene yeter bahsettiğim çözünürlükte. Ben bu kartı bir sonraki seri çıktığında değiştireceğim. Bu kart ve tüm kartlar 28nm teknolojisine göre GPU'ları hazırlanıyor, bir sonraki seri sanırım 22nm teknolojisiyle üretileceğinden daha performanslı olacak. Bu da sanırım 2-3 seneyi bulur.

Pardon sen işlemciyi sormuşsun ama ben ekran kartına göre yorum yazmışım Yetiyor oyunlarda her iki bileşen, fazlasına bence gerek yok ama olursa iyi olur tabi ki.

Benim için oyun piksel piksel olmasın yeter. En az 1280x720 çözünürlükte oynamak istiyorum. Bir sonraki seri dediğin nedir ?

Bir sonraki seriden kastım ekran kartıyla ilgiliydi. Şu anda Nvidia GTX 980,870,960 gibi katlar çıkarttı ya bir sonraki seri ekran kartları daha performanslı olacak demek istedim. Neyse 1280x720 çözünürlükte oyunları oynayacaksan sana uzun müddet götürür bu işlemci ve ekran kartı.

1080P'de tahmini olarak 2 yıl sonra kart değişikliğine ihitiyaç duyarsın işlemcin iyi onda sorun olmaz. 720P'de ise uzun yıllar götürür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…