Çözüldü i3 4160 RX470 sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan 715713
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 535
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

715713

Picopat
Kasa, 2014'te aldığım eski tip kasalardan (ekran kartsız) şmdiye kadar sorunsuz çalışıyordu ama geçen yeni bir ekran kartı aldım RX470 ve taktım çalıştırdım, kasadan start verdim sorunsuz çalıştı ama monitöre ekran vermedi. Kasanın Power tuşuna bir kere basarak kapatıp bir daha açtım yine ekran gelmedi. Bu sefer Power tuşuna basınca kapanmadı bende yaklaşık 7-8sn basılı tutup kapattım. Fakat bu kapatmadan sonra bir daha Power tuşundan start veremedim. Anakart çalışıyor(ışığı yanıyor) aynı şekilde ekran kartının ışığı da yanıyor yani PSU'dan güç alıyorlar ama kasanın Power tuşuna basınca start vermiyor. Ekran kartını söküp eski haline döndürüp çalıştırmayı denedim fakat tine start vermedi kasa. RAM'leri, kabloları falan çıkartıp bir daha taktım yine çalışmadı. Kasayı kapatıp Power tuşuna basılı tutup statik elektriği yok edip yine denedim ama olmadı. Sizce sorun neyde olabilir? PSU çalışıyor, anakart çalışıyor ama start vermiyor bir türlü.

Özellikler:
Vento marka eski tip kasa.
CPU: Intel i3 4160.
Anakart: ASUS H81M-K
2x8 16 GB 1600MHz RAM.
350 watt PSU.

Monitörün kablosunu ekran kartına mı taktın anakarta mı? Eğer anakarta taktiysaniz çıkarıp ekran kartına takın. Sorun psudan da kaynaklanıyor olabilir çünkü 350w psu rx 470 için yetersiz.

Bios sifirlamayi deneyin denemediyseniz. PSU da yetmiyor olabilir.
Kasaya güç gelmiyor ki BIOS sıfırlama dediğiniz şey nasıl yapılıyor?
Monitörün kablosunu ekran kartına mı taktın anakarta mı? Eğer anakarta taktiysaniz çıkarıp ekran kartına takın. Sorun psudan da kaynaklanıyor olabilir çünkü 350w psu rx 470 için yetersiz.
Hayır ekran kartı takılıyken ona bağladım yine aynı. Kartı söküp anakarta bağladım yine aynı power tuşu işlemiyor. PSU gayet yeterli bide çalışıyor sorun psu da değil hocam

Kasaya güç gelmiyor ki BIOS sıfırlama dediğiniz şey nasıl yapılıyor?

Hayır ekran kartı takılıyken ona bağladım yine aynı. Kartı söküp anakarta bağladım yine aynı Power tuşu işlemiyor. PSU gayet yeterli bir de çalışıyor sorun PSU da değil hocam.

Power hiç tepki mi vermiyor az bir şey dönmeye mi çalışıyıor start verırken vıdeo atarsan bakarız bir.

Kasadaki start tuşuna giden bağlantı takılmamış veya bozulmuş olabilir, anakarttan çalıştırmayı dener misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı