i3 4160 sistem kilitlenme problemi

218524

Kilopat
Bilgisayar olur olmadık zamanlarda kendi kendisine kilitleniyor, üstelik RAM ve işlemci yükte olmadığı halde. Örneğin az önce tekrar oldu ve o ara YouTube'da playlist açıktı. O an açık olan videonun sesi geliyordu ancak ekran komple kitlenmişti. Yani ses var ama video da ekranla birlikte kitlendi. CTRL+ALT+DEL tuş gibi tuş kombinasyonları da çalışmıyor. Normalde Power düğmesine bastığım zaman bilgisayar kapanıyor ama o tuş da işlevini yitiriyor. birkaç saniye basıp kapatmak ya da restart tuşunu kullanmak zorunda kalıyorum. Kilitlendiği zaman beklemek de fayda olmuyor. 1 saatten fazla beklediğim de oldu ama bir şey değişmedi. Driverlar ve Windows da güncel. Sebebi, çözümü nedir acaba?

Sistem:
  • i3 4160 işlemci
  • 8+4 1333 MHz DDR3 RAM
  • R7 240 2 GB ekran kartı
  • MSI H81M-P33 anakart var ve işletim sistemi Windows 10 Pro X64

Bu sorun bende de vardı. Sistem kendi kendiliğine kitlenirdi ama ses falan da giderdi. Üstelik yükte olup olmaması da fark etmiyordu. Hatta oyun oynarken neredeyse hiç kitlenmezdi. Ben driverları Driver Booster ile yüklerdim kolaylık olsun diye. Formattan sonra bu sefer bıraktım Windows 10 kendisi yükledi driverları. Ekran kartının güncel sürücüsü dışında hiçbir driver yüklemedim ve sorun çözüldü. Sen de bunu deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı