Dostum bende şuan'lık 5 yada 6 yıldır kullandığım hazır casper pc var,pc'yi doğru düzgün kullanıp iyi bakarsan uzun süre götürür fakat işlemcide biraz daha iyi bir şey bakabilirsin
@atakan2000 ortalama 5 ile 7 sene arasında seni götürecek bir sistem. Ama ileride çıkacak bazı oyunların işlemci gereksinimini arttırabilir. Bunu da göz önünde bulundurmak gerek.
Ana karttan kısarak işlemciyi en azından 4460 yapabilirsin, böylece çok daha uzun ömürlü bir sistem olacaktır. Önümüzdeki bir kaç ay içinde çıkacak oyunların artık DX 12 ile yazılacaklarını varsayarak söylüyorum işlemci dar boğazı kalmayacaktır, hele'ki böyle dengeli sistemler için. Bunları söyledikten sonra neden 4460 öneriyorsun diye soracak olacağını varsayarak söylüyorum ilerde çok daha güçlü bir ekran kartı alır ve yoluna devam edersin.
Sağ ol ama şu anlık 2 sene i3 4160 devam etmem lazım şu an sıkışık durumdayım yoksa ben de i5 4460 istemiştim ama maddi durum işte zaten işlemci kalmıştı ona da param yetmedi. Bir de anakartı ilk almıştım onu da kısamazdım. Ben de ilk i5 4460 planladım ama neyse şimdi bu i3 kaç yıl götürür beni?
Sistem kötü. Alacağın sistemi yazıyorum; anakart Msi H97 PC Mate, işlemci i5 4460, RAM Kingston HyperX Savage 8 GB 1600 MHZ CL 9 tek modül, ekran kartı Msi R9 380 4G, HDD WD 1 TB Blue 7200 RPM, kasa Zalman Z3 Plus 600W. Bu sistemi alırsan çok daha iyi olur ve işlemci soğutucuya gerek yok. Bu bütçeye SSD almanı önermem.
Bu sistemin kaç sene götüreceği monitörünün çözünürlüğüne bağlı. 1080P'de High ayarlarda muhtemelen 3 sene götürür.
İşlemci hariç parcalar vardı 2 sene sonra i5 yada i7 eklicem berki ekran kartınıda gtx 970 veya gtx 980 yaparım ama şuan madi durumum yok 2 sene sonra berki. Şuan bu i3 kaç sene götürür diye sordum lütfen sistem önermeyin i3 kaç sene götürür onun cevabı lazım bana
İşlemci hariç parçalar vardı 2 sene sonra i5 yada i7 ekleyeceğim belki ekran kartını'da gtx 970 veya gtx 980 yaparım ama şuan maddi durumum yok 2 sene sonra berki. Şuan bu i3 kaç sene götürür diye sordum lütfen sistem öner meyin i3 kaç sene götürür onun cevabı lazım bana