i3 4160 ve GTX 1050 sistem kapanma sorunu

Daha fazla  
İster oyunda olayım istersem webde gezineyim fark etmiyor, arada bir durduk yere kapanıyor. Sıcaklık değerlerini programdan kontrol ettiğimde oyun oynamıyorken 40-45 arası dolaşırken, oyun oynadığım sırada (LoL-CSGO genellikle) 70-85 arası gidip geliyor. Bazen kapanıp yeniden başlatıyor kendini ve bazen de tamamen donuyor ve yeniden başlatmadan kurtulamıyorum. Sistemim ise;
  • Intel i3 4160 İşlemci
  • 4 GB DDR3 1600 MHz RAM
  • 550 Watt Thermaltake Güç Kaynağı
  • Asus GTX 1050 Ekran Kartı

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci soğutucusunu hafifçe sağa sola oynatarak yerine tam oturmuş mu diye kontrol edin. Ekran kartının da sallanmaması lazım.
Sıcaklıklar masaüstü bilgisayara göre normal değil. Kasa kapalı bir yerde sanırım arka egzoz fanları ile duvar arasında en az 10cm olsun. Yakın zamanda bakım yapılmadıysa termal macun yenilemekte fayda var tabii ki işlemci fanı da temizlenecek. Ctrl + Shift + ESC basıp performans kısmından CPU, Disk ve Bellek kullanımlarına bakın, ters giden bir şey var mı öğrenin. Oyun içi MSI Afterburner resmi paylaşın.

İşlemci fanımın ayakları pek sağlam değil, oturttum ama elimle oynatmaya çalışınca oynuyor. Ekran kartımı vidayla sabitlemedim onu da elimle sağa sola haraket ettirebiliyorum sallanabiliyor. Kasam da çok küçük bi kasa, sadece işlemci fanım var. Ekran kartım ısınmıyor. Termal macuna baktığımda ise fanın üstünde vardı fakat işlemci üstünde çok az kalmış ilk aldıgımdan beri yenilememiştim. İşlemci kullanımı şuan %10 bellek kullanımı %65 disk kullanımı da %5 dolaylarında fakat zaman zaman disk kullanımı %100 ü görüp beni çileden çıkartarak kasma donma yapabiliyor. Hiçbir şey açık olmadığında bile bellek kullanımım %35 altına inmiyor gördüğüm kadarıyla.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı