i3 4160 ve H81M-D Sistem Takılma

Berke Güven

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta bilgisayarımı upgrade ettim. i3 4160 3.6ghz işlemci ile h81m-d anakart ve 4GB RAM aldım. Ekran kartım da Nvidia GTx 650 ti boost. Sorunum ise bilgisayarda bir işlem yaparken veya yapmıyorken takılıyor. Bu aynı anda daha fazla işlem yaparken daha sık oluyor. Takılma dediğim de 5-10 dk sonra kendi kendine düzeliyor ve sonra bir süre daha olmuyor. İnternet kafeciler harddiskimde sorun olduğunu söylüyor ama ben pek sanmıyorum çünkü eski bilgisayarımda bile böyle bir sorun yoktu. Birazdan SSD alacağım ve arkadaşıma format atmaya götüreceğim, sorun neden kaynaklı olabilir? Harddiske bir sıkıntı varsa nasıl anlaşılır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bilgisayar çok ısındığından kaynaklanıyor olabilir. Stok soğutucu bu sorunun en büyük nedeni oluyor genelde.

Kafeciler haklı olabilir. Lakin hemen SSD almaya yönelme. Mümkünse arkadaşından içinde sistem kurulu bir HDD al ve onla dene. Öyle bir şansın yoksa temiz kurulum yap. Yani harddiskine sistemi kurarken diskinin hepsini biçimlendir.

Olabilir ama internetten araştırdığıma göre overclock yapılmasına rağmen stok fan ile 48 dereceyi geçmiyormuş. Bir de mesela hızlı hızlı programdan programa geçiyorsun o anda oluyor böyle hissettiriyor benim yaptığım bir işlemden kaynaklı diye düşünüyorsun aynı yeni aldığın arabayı nasıl hassas kullanıyorsan öyle kullandığın zaman bir sıkıntı çıkarmıyor uzun bir süre. Isınmadan kaynaklı olsa GTA 4, Skyrim de felen de takılır diye düşünüyorum. Bu arada format atılırken pc ye adam takıldığını düşünüp res atıp durdu acaba windows dosyalarından kaynaklı olabilir mi?

O işlemciye OC yapılamaz zaten. Yine de ısı değerlerini kontrol edin. İnternetten Windows 8.1 indirip USB atıp format atın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir ama internetten araştırdığıma göre overclock yapılmasına rağmen stok fan ile 48 dereceyi geçmiyormuş. Bir de mesela hızlı hızlı programdan programa geçiyorsun o anda oluyor böyle hissettiriyor benim yaptığım bir işlemden kaynaklı diye düşünüyorsun aynı yeni aldığın arabayı nasıl hassas kullanıyorsan öyle kullandığın zaman bir sıkıntı çıkarmıyor uzun bir süre. Isınmadan kaynaklı olsa GTA 4, Skyrim de felen de takılır diye düşünüyorum. Bu arada format atılırken pc ye adam takıldığını düşünüp res atıp durdu acaba windows dosyalarından kaynaklı olabilir mi?

Stok fan ile OC yapan kişi çok cesurdur ne diyeyim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı