İ3 4160 ve R9 280 tabanlı sistem toplama

Exquare

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Elimde Zalman Z3 Plus kasa ve Corsair VS 650 psu mevcut şuan için kullandığım dual core işlemcili, GT 8600 ekran kartlı bir sistem ekli resimde ise toplamak istediğim bir sistem mevcuttur.
Resimdeki sistem hakkındaki görüşlerinizi rica edebilir miyim?

Mevcut olan bilgisayarımda üst düzey oyun oynayamadığım dan yeni alacağım bilgisayar zaten uçak gibi gelecek bana ancak bu sistem ile mevcut olan tüm oyunları 1080 P de ultra olmasa bile high da akıcı bir şekilde kaç yıl oynatma ihtimali vardır.

Anakart seçimim ileriye dönüktür. Yeni nesil işlemciler çıktığında i7 fiyatları düşer ise güzel bir i7 almayı düşünebilirim.

SSD mevcut değil ama sistemi aldıktan sonra bir ssd ve sessizlik açısından güzel bir işlemci soğutucusu almayı planlıyorum.

Yorumlarınızı eksik etmeyiniz.
Teşekkürler.

intel_sistem.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin bir alt modeline geçip R9 285 almalısın, R9 280'e göre daha güncel yazılımlar daha çok performans elde edebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir izle. @Ercüment Solmaz

Yani 4 ay önce izlediğim videoyu önüme sunman'da ki amaç nedir. Bu arada halen görüşümün arkasındayım. İşlemciden kısarak ekran kartını yükseltecek ise bunu yapmasın. Tamam alabiliyor ise 280x modelini veya 285 modelini alsın ama r9 280 modeli fazlasıyla yeterli ve 285 modelinin sunduğu ufak yenilikler için işlemciyi kısmak mantıksız olur.

Bir izle yazarken bile nokta koymaya üşeniyorsun sana ne diyebilirim.

Ekran kartını 2 yıl sonra Crossfire ile 1.5 kattan fazla performans artışı sağlayabilirsiniz ama CPU için öyle birşey söz konusu değil daha iyisini istiyosanız yeni CPU alacaksınız eskisi çöp olacak 2 yıl sonra CPU değişmek için belkide anakartıda değiştirmeniz gerekecek CPU dan kısmamanızı öneriyorum.

İ3 4360 alabilirsin her ne kadar 4160'dan farkı Hyper Threading yani sanal çekirdek olsa da bazı oyunlar için gerekli çünkü Far Cry 4, Ryse gibi oyunlar 4 iş parçacığını zorunlu tutuyor. Eğer bütceniz yeterliyse 4460 alın çünkü bu işlemcide 4 çekirdeğin 4'ü de gerçek çekirdekler

Yorumlarınız için teşekkürler
Yazım yanlışı yaptığımdan dolayı ceza aldım. Geri dönüş yapamadım.
Farklı yerlerde soruşturduğumda aman aman bir oyuncu değilsen R9 285 ile R9 280 arasındaki farkı anlamazsın bile diyorlar,
bende öyle uçuk oyunlar oynayan bir insan değilim. Ama böle bir sistem toplarsam tabiki oynamak isterim. :)

@Ercüment Solmaz yönlendirmelerin için çok sağolasın bir de birşey daha soracaktım. R9 280 modelinin sapphire ve asus modelleri mevcut sessizlikten ve soğutmasının ( birazda şeklinden :) ) daha iyi olduğunu düşündüğümden asus modelini tercih etmeyi düşünüyorum. Bu modelin herhangi genel bir sıkıntısı var mıdır ? Keşke sapphire alsaydım dedirtir mi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı