i3 4160 ve R9 390 Sistemde 4 GB RAM'den dolayı anı takılmalar

SERKANOLCERR

Centipat
Simdi benim sistem i3 4160 3.90GHz işlemci, Gigabyte H81 anakart, MSI R9 390 8 GB 512 Bit ekran kartı. Ama RAM'ım 4 GB ve 800MHz PUBG'de darbogaz ve kasmalar oluyor. RAM'dan dolayı mıdır acaba?

RAM'dan oldugunu düşünüyorum da. Bir tane RAM buldum, 8 GB 1600MHz DDR3. benimki 4 GB DDR3 800MHz. İkisini bir taksam nasıl bir şey olur? Sıkıntı çıkarır mı? Düşük MHz'da mı calısır yoksa 1600MHz'a geçer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS düşüşleri ve takılmalar söz konusu olduğunda bununda bir tür RAM'den kaynaklı darboğaz olduğu düşünülebilir. Günümüzde 4 GB RAM oyunlar için zaten yetersiz. Çalışır ama bazı sorunların çıkmasına da neden olabilir. Sistem doğru Boot etse bile mavi ekran hatalarıyla karşılaşabilirsin. Tavsiyem aynı MHz'ye sahip RAM'lerin kullanılmasıdır. Tek başına 8 GB 1600MHz DDR3 raminizi takıp deneyin derim.

Tabii ki RAM'den dolayı. PUBG'ye 8GB bile yetmiyor.

Bir tane RAM buldum, 8 GB 1600MHz DDR3. benimki 4 GB DDR3 800MHz. İkisini bir taksam nasıl bir şey olur? Sıkıntı çıkarır mı? Düşük MHz'da mı calısır yoksa 1600MHz'a geçer mi?

Sorun kesinlikle RAM yüzünden. Bulduğun RAM'i alırsan sistemde 12 GB RAM olur ama 800 Mhz'de çalışır. O yüzden tavsiyem şimdilik bulduğun 8 GB olanı al ve takılı olan 4 GB'ı çıkart.
Ardından bir 8 GB daha ekleme yaparsın.

Anakartınız 800 MHz bellek desteklemiyor. O yüzden elinizdeki bellek çok büyük olasılıkla 1600 Mhz. CPU-Z programından Memory sekmesinde yazan değeri iki ile çarpacaksınız. Orada 800 yazıyorsa bellekleriniz 1600 MHz değerinde çalışıyordur.

Teşekkür ederim cok işime yaradı. Şimdi orada 798 MHz yazıyor, bendeki 1600MHz. 8'Iiyi alsam 12 ile rahat oynarım bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…