Bütçem 2000TL. 2 sistem arasında kaldım yardımınızı bekliyorum.
1. Sistem bunu alırsam ssd alamıyorum (elimde harddisk var)
2. Sistem:
Bu parçalar ortak parçalar her halükarda alınacaklar:
Yardım ederseniz sevinirim yeni tavsiyedede bulunabilirsiniz.
(Not: AMD almak istemiyorum bu yüzden hiç boş yere yazmayın. AMD al diye herhangi bir garezim yok zaten bir kez PC alıcam istediğimi almak istiyorum.)
İşlemci anlamında AMD almamak doğru ama ekran kartı anlamında AMD almamak yanlış. İstediğini almak istiyorsan bize sormana gerek yok. R9 285, GTX 950'den çok daha güçlüdür.
İ3 6100 işlemci 2133 MHz de RAM 'ler ile birlikte diğer i3 sistemlere göre oyunlarda en az 10 - 15 FPS fazla alıyor. Benim tavsiyem skylake sistemden yana.
Youtube da istediğin benchmark videolarına bakabilirsin. 2666 MHz DDR4 ram ile 15 FPS daha iyi sonuc aliyor en az. Bilip bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile konuşmayın insanları yanlış yönlendirmeyin. Farkı olmayacaksa bu firmalar neden yeni teknolojiler geliştirsin o kadar yatırımla ? Mantıklı düşünmek lâzım biraz...
Sırf 5-10 FPS için mi milyar dolar yatırıyorlar? Arada o kadar fark olamaz. 14 nm olması ve daha az ısınması dışında göze batan fark yok. Bir de DDR4 olması ki bunun oyun performansında devasa fark yarattığı söylenemez.
Youtube da istediğin benchmark videolarına bakabilirsin. 2666 MHz DDR4 ram ile 15 FPS daha iyi sonuc aliyor en az. Bilip bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile konuşmayın insanları yanlış yönlendirmeyin. Farkı olmayacaksa bu firmalar neden yeni teknolojiler geliştirsin o kadar yatırımla ? Mantıklı düşünmek lâzım biraz...
Sen dahili Intel® HD Graphics 530'den bahsediyorsun herhalde çünkü yok öyle bir şey i3 4160 ile 6100 arasında Harici GPU ile oyun performansında fark olmaz.