i3 4170 RX 560 darboğaz yapar mı?

burakozgan

Kilopat
Daha fazla  
İşlemcim i3 4170 3.7GHz önbelleği 3MB RX 560 4 GB almayı düşünüyorum darboğaz yapar mı VGA dönüştürücü de kullanacağım monitörüm eski 1366X768 VGA girişli sizce fazla darboğaz olur mu? Olursa ne kadar olur ne kadar? FPS kaybına yol açar? Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
768p çözünürlükte dar boğaz olacaktır. Youtube'den testleri kontrol etmelisiniz.

Günümüzün bazı güncel yeni nesil ve özellikle de CPU tabanlı oyunlarda işlemci sebebiyle darboğaz kaçınılmaz olacaktır. Ancak genel olarak çoğu GPU Bound ve balanced style tip oyunlarda 1080p medium-high ayar bandında sınırda da olsa RX 560'ı kullanabilirsiniz. Yalnız dediğim gibi sistem Full HD çözünürlükte daha sağlıklı sonuçlar verir. 1366x768 çözünürlükte sıkıntı yaşamanız çok olası. Olursa da oyunun ağırlığına bağlı olarak can sıkıcı bazı ufak FPS düşüşleri yaşabilirsiniz. Aşağıda 4160 ve RX 470 ikilisinin bazı oyunlarda yapılmış testi var, inceleyebilirsiniz.
RX 470 ile hafif takılmalar ve ufak darboğazlarla single-player oyunlar rahat bir şekilde oynanabiliyorsa RX 560'ı 4170'le belirttiğim gibi 1080p çözünürlükte ve ayar yükselterek limitinde besleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
4160 ve RX570'i tüm oyunlarda 1080P Ultra'ya alarak kullanıyordum, Battlefield 1'de bile sıkıntı çıkmıyordu. RX560, 470 ve 570'e oranla daha düşük bir kart olduğu için sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. 768P evet, kötü. Ancak hissedecek kadar darboğaz yapacağını düşünmüyorum. Her türlü almanızı öneririm, ileride 1080P monitöre geçersiniz, i5-4570'e geçersiniz, ekran kartı kalır. İleriye dönüklük olarak iyi bir seçenek yani. Hatta 1080P monitörünüz olsaydı RX570 alın derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…