Arkadaşlar daha önce konu açmıştım ve Rx 470 almaya karar kılmıştım. Güç kaynağım Frisby 400w (12V kanalından 18A geçiyor) Rx 470 eğer alırsam güç kaynağımıda değişmek zorundayım. i3 4170 ile biraz darboğaz olduğu söylendi % kaçlık bir performans kaybı yaşarım ? Ultra ayarlada çoğu oyunda sıkıntı çekmeyen bir kart eğer performans kaybı %10 gibi bir şey ise Rx 470'e hiç bulaşmayacağım almak istiyorum, sevdiğim bir kart, Freesync monitörümde var ama en az 1000TL harcamam gerekecek eğer performans kaybı beni etkilerse ve Güç kaynağım Rx 460'a yeterli durumdaysa 500-600 TL olan bu karta yönelmeyi planlıyorum.
*DVD Rw takılı kasaya onu zaten kullanmıyorum güç girişini çıkartmışım onsuz hesaplama yaptım.
i3 6100 ile RX 470 %95 gibi kullanım söz konusu yeni oyunlarda. Ayrıca PSU'nuzun 12v değeri çok düşük. Yaklaşık 228W veriyor. PSU'nuzda 6 pin kablosu bulunuyorsa ekran kartı için RX 460 sisteminize sorunsuz olacaktır.
i3 6100 ile RX 470 %95 gibi kullanım söz konusu yeni oyunlarda. Ayrıca PSU'nuzun 12v değeri çok düşük. Yaklaşık 228W veriyor. PSU'nuzda 6 pin kablosu bulunuyorsa ekran kartı için RX 460 sisteminize sorunsuz olacaktır.
PSU RX460 da sorunsuz çalışıyorsa iyi güzel ama 6 pin kablosu bulunmuyor ne yapmalıyım ? Peki sormak istediğim bir şey daha var %5lik bir kayıp beni ne kadar etkiler mesela RX470 X oyununda min-max olarak 65-80 arası fps veriyor. Bu ne duruma gelir anlık düşüşler yaşar mıyım ?
MSI tek fanlı modeli 4gb ram 500 TL seyrediyor o da, ısınma benim için problem olur ondan dolayı çekimser bakıyorum. 4GB olması zarar değil benim için sağolun Vatan Pc'den almayı planlıyorum, peşin olarak şimdi size soruyorum Sapphire rx 460 nitro mu ? Asus strix rx 460 mı ?
Freesync destekli monitörünüz yoksa; bir şey kaybetmezsiniz. 1050 Ti performanslı yeni nesil ekran kartıdır. 75 TDP değerini göz önünde bulundurduğumuzda; sisteminizde sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum.