Arkadaşlar bayramdan sonra yeni işlemci, RAM, PSU alıcam. Elimde Gıgabayte'nin H81M-HD3 anakartı bulunmakta vatandan sıfır almıştım okulun ilk ayı ve daha hiç kullanılmadı. Bu anakartın üzerine i3 4170 veya i5 4460 takıp 1 slotluk 8 GB RAM takmak istiyorum. Bunları yaparken de beni PSU çok endişelendiriyor. Akasaya ait 520Watt ve herhangi bi sertifikası yok. Elim değmişken ona da el atmak istiyorum. Lise 2'deyim Lise 4'e kadar beni götürmesi yeter. Her oyunu ultra, high gibi ayarlarda açması kesinlikle lazım değil benim için 60 FPS yakın değerlerde oynatması. Şu an 750Ti kullanılıyorum. İlerleyen dönemlerde daha üst ekran kartlarına geçmeyi de planlıyorum ve geçtiğimde darboğaz yapmaması lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kısa Not: Ekran kartı değiştireceğim zaman MSI GTX 1060 X modelini ya da herhangi 1070 modelini düşünüyorum. RX serisine geçersem AMD'nin yeni ekran kartlarını tercih etmeyi düşünüyorum şu anki RX 400 değil ama en önemlisi darboğaz yapmaması. Çünkü i3 4170 alırsam 1070'te darboğaz sorunu yaşayacağımı biliyorum ve gönlüm nedense 4170'e daha çok yatıyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Sinerji.gen.tr üzerinden alacağım.