İ3 4170 vs FX 8300

Polovets

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Kardeşime yeni bir sistem topluyorum ve işlemci konusunda DX12 ile birlikte gelecekler kısmı kafamı biraz kurcalıyor. Şu an sipariş verdim ancak ürünler ayın 29'unda kargolanacak yani hala iptal şansım var. İ3 4170 ve R7 260x tabanlı bir sistem kuracaktım ancak DX12 ile birlikte tek çekirdek performansından çok bütün çekirdek performansı öne çıkacak deniyor, bende siparişi iptal edip FX 8300 mü alsam diye düşünüyorum. Sizce hangisi ile gideyim? i3 4170 ile devam mı? yoksa FX 8300'e dönüş mü yapsam? biliyorsunuz anakart değişecek ve 760G chipsetli bir anakart alabilirim AM3 için, 970 chipset için bütçem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
760G chipset artık çok eskidi daha doğrusu AM3 bitti artık. Hem AMD alırsanız ayriyetten soğutucu fiyatıda eklenecek. Benim size önerim 4170 almanız.

Akasa Venom Pico alacağım soğutucu olarak. İntel alsam da mutlaka soğutucuyu ayrı alacağım.

Tamamdır o zaman, alacağım sistemi bozmayacağım.

i3 4130 kullanıyorum, gayette performanslı bir işlemci. i3 4170 daha performanslıdır benim işlemciden.

i3 4130 kullanıyorum, gayette performanslı bir işlemci. i3 4170 daha performanslıdır benim işlemciden.
Çekirdek mevzusu canımı sıkıyordu ancak sorun olmayacak gibi görünüyor. Pek çok video izledim bu işlemciyle alakalı, hepsinde de rahat oynatıyordu. İki fiziksel + iki sanal çekirdeği var. Bakalım yanında alacağım R7 260X ile neler yapacak.

Dört çekirdek isteyen oyunlar bu işlemciyi 4 çekirdek olarak görüyor. Yani sıkıntı yok diğer çift çekirdekler gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…