i3-4170'den i5-4460'a geçilir mi?

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Oyunlarda, özelliklede modern olanlarda. Fortnite, PUBG, GTA V. Bu oyunlarda şu anki işlemcim olan i3 4170 ile FPS düşüşü ve stabil olmayan FPS'nin yanında FPS drop yaşıyorum. İşlemci kaynaklı olduğu bariz, işlemci hep %100'de geziyor. Bütün işlemciyi de açık olan program sömürüyor, virüs falan yok.

i5-4460'a geçmeyi düşünüyorum, 4 çekirdek, 4 thread olacağı için bu tür sorunlar çözülür mü?

i5-4460 ile her şey mükemmel olmaz fakat derdinize derman olacaktır. Belirttiğiniz oyunların hepsi işlemciye yükleniyor ve mutlaka gözle görülür şekilde farkettirecektir. Fırsatınız var ise i7 bir işlemciye geçin tabii ki.
Umarım, özellikle de GTA'da, RX 560 ile darboğaz ile karşı karşıyayım. Ekran kartı %50-60, işlemci %100. FPS desen 40.

Elimde olsa, yakında bulabilsem i7 4770k'ya bütçem yetiyor ama yakında yok hiç. Hepsi uzakta.

Aynısını 2-3 hafta önce yaptım. 4150'den 4460'a geçtim. %100 CPU kullanımı olan oyunlar %60-70 civarına indi. Bütçe olsa 4790, 4770 alacaktım ben de.
Peki darboğaz olan oyunlarda FPS arttı mı ? Arttı ise ne kadar arttı ?
En önemlisi stabil olmayan FPS ve FPS drop'tan kurtuldun mu ?

Kurtuldum. FPS artışı olmadı. Zaten GPU limitindeyim tamamen. Metro Exodus, Apex Legends'i sağ olsun güzel kurtardı mesela.
O zaman ben de geçeyim. RX 560 ile GTA V tarzı işlemci yüklü oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum açıkça, darboğaz hemde. %50-60 kullanımdayım.

Eğer dediğin gibi ise oldukça rahatlarım oyunlarda, özellikle de şu Fortnite'de sorun yaşamaktaydım, inerken discord bile basmıyor o derece.

Teşekkürler.

O zaman ben de geçeyim. RX 560 ile GTA V tarzı işlemci yüklü oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorum açıkça, darboğaz hemde. %50-60 kullanımdayım.

Eğer dediğin gibi ise oldukça rahatlarım oyunlarda, özellikle de şu Fortnite'de sorun yaşamaktaydım, inerken discord bile basmıyor o derece.

Teşekkürler.

Yalnız ben Fortnite oynarken sorun yaşamıyordum. Arkada işlemciyi sömüren başka bir şey olmasın? Benim GPU az daha güçlü üstelik. Rica ederim, şimdiden hayırlı olsun bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı