i3 530 sisteme GTX 750 TI takılır mı?

ZaferAzar

Hectopat
Katılım
11 Kasım 2014
Mesajlar
24
Arkadaşlar özelliklerim şu şekilde :

  • i3 530 @2.93 GHz
  • 4GB 1333MHz RAM
  • Ati Radeon HD 4800 2GB ekran kartı
  • 250 w güç kaynağı
  • Anakart Foxconn H55 MXV

Bu bilgisayara şunları yapabilir miyim ? Youtube'da videoları var. Benim işlemcimle GTX 750 TI takmışlar gayet iyi oluyor.

  • GTX 750 TI
  • 8 GB 1333 MHz RAM

Arkadaşlar bunları takabilir miyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı biraz sıkıntı çıkartabilir. Eğer sisteme güç kaynağı yeterli gelmezse, bilgisayarınız açılmayabilir, ya da oynarken aniden kapanıp tekrar açılabilir. Tam marka modeli nedir? Bir sertifikası var mı?
 
Kusura bakma yazma yetkim yoktu geri dönemedim marka modelini bilmiyorum sertifikası varmı yokmu onu da bilmiyorum.Ben o zaman işi garantiye alıp yeni 400 w güç kaynağı alırım.Sence anakart sıkıntı çıkarırmı?
 
İmkan varsa sistemini sıfırlamalısın. Gtx 750 Ti minimum 400W güç ister buradan yola çık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme yapmayın. Kartın TDP değeri 55-60 W. İşlemcinin de TDP değeri 73 W. Yani 12 V kanalından PSU 200 W civarı güç verebiliyorsa sıkıntı çıkmayacaktır. PSU'nuz 12 V kanalından kaç Amper vermektedir? PSU uzun süre kullanıldığı için performansında düşüşler olabilir. Duruma göre değiştirmeni önerebiliriz.
 
Bunun neresi yanlış bilgilendirme anlamadım. Kim bilir o PSU kaç yıllık. Hesaplayıp 200 çıkarmışsın. O anakarta göre 7 yıllık gibi. Kendinle çelişmişsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni PSU almanızda fayda var zira o PSU 250W olsa bile 200W felan anca verir.
Pc'de sadece işlemci ile ekran kartı mı çalışıyor hocam?
 
Diğer bileşenlerin güç tüketimleri düşük seviyededir. Bu yüzden bu ikisine göre yorum yapmak daha doğrudur. Yukarda değerleri paylaştım zaten. 73+60=133 W. Kalan bileşenlerle birlikte maksimum 200 W olsun dedim. Kendimle çeliştiğim yer neresi acaba? Ben o hesabı referans olsun diye söyledim. Daha işlemcinin, ekran kartının ne kadar tüketim yaptığından haberiniz yok.
 
Özür dilerim 400 yazmışım en fazla 300 yazacaktım. Dediğin gibi en fazla 200 220W çeker. 300 garanti olsun. Hic haklı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: Hic
Tamam saolun yeni sisteme geçerim o zaman zaten çok eski kaldı bu yadigar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…