Güç kaynağı biraz sıkıntı çıkartabilir. Eğer sisteme güç kaynağı yeterli gelmezse, bilgisayarınız açılmayabilir, ya da oynarken aniden kapanıp tekrar açılabilir. Tam marka modeli nedir? Bir sertifikası var mı?
Kusura bakma yazma yetkim yoktu geri dönemedim marka modelini bilmiyorum sertifikası varmı yokmu onu da bilmiyorum.Ben o zaman işi garantiye alıp yeni 400 w güç kaynağı alırım.Sence anakart sıkıntı çıkarırmı?
Yanlış bilgilendirme yapmayın. Kartın TDP değeri 55-60 W. İşlemcinin de TDP değeri 73 W. Yani 12 V kanalından PSU 200 W civarı güç verebiliyorsa sıkıntı çıkmayacaktır. PSU'nuz 12 V kanalından kaç Amper vermektedir? PSU uzun süre kullanıldığı için performansında düşüşler olabilir. Duruma göre değiştirmeni önerebiliriz.
Bunun neresi yanlış bilgilendirme anlamadım. Kim bilir o PSU kaç yıllık. Hesaplayıp 200 çıkarmışsın. O anakarta göre 7 yıllık gibi. Kendinle çelişmişsin.
Yanlış bilgilendirme yapmayın. Kartın TDP değeri 55-60 W. İşlemcinin de TDP değeri 73 W. Yani 12 V kanalından PSU 200 W civarı güç verebiliyorsa sıkıntı çıkmayacaktır. PSU'nuz 12 V kanalından kaç Amper vermektedir? PSU uzun süre kullanıldığı için performansında düşüşler olabilir. Duruma göre değiştirmeni önerebiliriz.
Diğer bileşenlerin güç tüketimleri düşük seviyededir. Bu yüzden bu ikisine göre yorum yapmak daha doğrudur. Yukarda değerleri paylaştım zaten. 73+60=133 W. Kalan bileşenlerle birlikte maksimum 200 W olsun dedim. Kendimle çeliştiğim yer neresi acaba? Ben o hesabı referans olsun diye söyledim. Daha işlemcinin, ekran kartının ne kadar tüketim yaptığından haberiniz yok.